Oho! Pikku-ukkoja kurkkii linnunpöntöistä Espoossa

Isaac Cordall. Kuva: Iiro Rautiainen

Espoo on saanut katukuvaansa jälleen uutta ja erilaista katutaidetta. Matinkylässä on maalattu kerrostalon kokoinen taideteos, kun taas Karakallion alueelle on tehty pieniä ihmishahmoja.

Karakallion uusi ympäristötaide on niin pientä, että alueella kävellessä kannattaa olla tarkkana. Espanjalaistaiteilija Isaac Cordal on tehnyt Karakallion taloihin ja puistoihin kaikkiaan 20 miniatyyriveistosta, jotka muodostavat installaatioteoksen.

Pikkuruisia ihmisveistoksia kurkkii ulos puuhun kiinnitetyistä linnunpöntöistä. Jossakin istuu miniatyyrihahmo kerrostalon rappulampun ja betonikaiteen päällä. Tiilitalon julkisivuun on laitettu miniparveke, jossa seisoo sinitakkinen kaljupäinen vanha ukkeli.

Miniatyyriveistokset ovat pysyviä ja ne löysivät paikkansa kekseliään sijoittelun ansiosta eri puolilta Karakallion asuinaluetta.

Matinkylään on valmistunut puolestaan valtavan kokoinen fotorealismin pioneerin, saksalaisen Case Maclaimin teos. Se sijaitsee 7-kerroksisen asuinkerrostalon julkisivussa osoitteessa Pyyntitie 2.

Espoon uudet teokset liittyvät valtakunnalliseen UPEA18-taidefestivaaliin, jonka järjesti Upeart-taidekollektiivi.

Isaac Cordal: Kuva: Iiro Rautiainen
Case Maclaim. Kuva: Kalle Viira

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.