Espoon ja Vantaan alueella haetaan sijaisvanhempia

Sijaisvanhemmuus on sekä samanlaista että erilaista kuin vanhemmuus yleensä. Sijoitettava lapsi tarvitsee samoja asioita kuin kuka tahansa lapsi: turvallisen kodin ja kasvuympäristön, ennakoitavuutta ja tavallista arkea, hoivaa ja huolenpitoa. Sijoitettavalla lapsella voi joskus olla myös erityistarpeita, jotka liittyvät muun muassa hänen elämänkokemuksiinsa.

SOS-Lapsikylä hakee jatkuvasti uusia sijaisperheitä hoitamaan ja kasvattamaan sijoitettuja lapsia, jotka eivät voi asua omassa kodissaan. Vaativasta työstä tarjotaan hyvä korvaus, ja sijaisvanhempana voi toimia joko SOS-Lapsikylän asunnossa tai omassa kodissaan. Tilavat perheasunnot mahdollistavat isonkin sisarussarjan sijoittamisen kaupunkiympäristöön. Sijaisvanhemman tehtävään tarjotaan valmennusta.

”Me emme jätä sijaisvanhempia yksin, vaan tarjoamme lasten tarpeiden ja kodin tilanteen mukaisen tuen ja avun arkeen, tuen vapaiden järjestämiseksi, täydennyskoulutuksen, työnohjauksen ja SOS-Lapsikylän sosiaalityöntekijän avun”, toiminnasta kerrotaan.

Tällä hetkellä sijaisvanhempien käyttöön on vapaana muun muassa kodikkaita ja tilavia asuntoja Espoon Niittykummussa ja Vantaan Kivistössä. Sijaisperheet asuvat lähellä toisiaan, mikä tuo yhteisöllisyyden kokemuksen ja mahdollistaa vertaistuen.

Info-tilaisuus aiheesta järjestetään

Espoon Niittykummussa (Niittytaival 13, Espoo) ti 23.10. klo 17.30-19.00
Vantaan Kivistössä (Jaspiskuja 5 b 22) ti 20.11. klo 17.30-19.00

Tilaisuudessa kerrotaan SOS-Lapsikylän sijaisperheenä toimimisesta sekä SOS-Lapsikylän sijaisvanhemmille tarjoamasta tuesta, sijaisperheen rekrytointiprosessin vaiheista ja sijaisvanhemmille maksettavista korvauksista. Tilaisuudessa on mahdollisuus tutustua tarjolla oleviin asuntoihin paikan päällä.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.