Mittava kouluhanke on valmistunut Viherlaaksossa

Viherlaakson koulun ja lukion uudisrakennusosa. Kuva: Maini Alho-Ylikoski

Vuonna 2017 alkanut Viherlaakson koulun ja lukion peruskorjaus ja laajennus ovat valmistuneet.

Oppilaat pääsevät palaamaan omaan uudistettuun koulurakennukseensa elokuussa 2021.

Viherlaakson koulun ja lukion peruskorjaus ja laajennus -hankkeen aikana rakennushistoriallisesti arvokas arkkitehti Aarne Ervin 1940-luvulla suunnittelema koulu peruskorjattiin. Sen vanha liikuntasali entisöitiin, ja se toimii jatkossa monitoimitilana.

Koulun tontin keskellä sijainnut 1950-luvulla rakennettu koulunosa puolestaan purettiin rakennuksen huonon kunnon vuoksi. Tämä korvattiin uudisrakennuksella, jonka yhdyskäytävä yhdistää koulun vanhimman ja uusimman osan toisiinsa. Myös 2000-luvun alkupuolella rakennettu auditorio-osa säilytettiin osana koulurakennusta.

Kuluvan kevään aikana piha-alueet viimeistellään sekä mahdolliset talvivauriot korjataan. Irtokalustehankinnat tehdään niin ikään kevään aikana ja oppilaat pääsevätkin nauttimaan raikkaista tiloista elokuussa koulujen alkaessa.

Koulu peruskorjattiin elinkaarimallilla

Hanke toteutettiin niin kutsutulla elinkaarimallilla. Mallissa valittu päätoteuttaja vastaa kohteen jatkosuunnittelun ja rakentamisen lisäksi myös sen ylläpidosta 20 vuoden ajan.

Uudistetut tilat on mitoitettu lähes 1000 oppilaalle. Viherlaakson koulu ja lukio onkin nyt yksi Espoon sekä koko Suomen suurimpia kouluja. Liikuntasalirakennuksen valmistuttua koulukiinteistön laajuus on melkein 10 000 bruttoneliötä.

Hankkeen toinen vaihe alkaa syksyllä

Koulun vieressä sijaitseva siirtokelpoinen väistörakennus viedään pois tontilta syksyn aikana. Tämän tilalle rakennetaan uusi liikuntasalirakennus sekä uusi pallokenttä.

Hankkeen toinen vaihe valmistuu vuoden 2022 loppupuolella.

– Viherlaakson monitahoinen hanke on mielestämme onnistunut erinomaisesti. Odotamme myös toisen vaiheen valmistumista, jolloin uudet liikuntatilat pääsevät palvelemaan kaikkia espoolaisia, Tilapalvelujen toimitusjohtaja Maija Lehtinen kertoi tiedotteessa.

Koulutoiminta päättyi Viherlaakson koulun ja lukion vanhoissa tiloissa vuonna 2013 sisäilmaongelmien vuoksi. Neljä vuotta sitten alkanut hanke on kokonaisuudessaan viivästynyt rakennusten korjausasteen laajenemisen sekä rakennuslupaviiveiden vuoksi.

Vanha, 1940-luvulla valmistunut osa. Kuva: Maini Alho-Ylikoski

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.