Espoon lukioihin yhä enemmän hakijoita

Kuvituskuva

Espoon kaupungin suomenkielisiin lukioihin on keväällä 2021 ensisijaisia hakijoita yhteensä 2 527. Vuosi sitten hakijoita oli 2 170, joten hakijoiden määrä nousi nyt 16,5 prosenttia.

Vuonna 2020 hakijoiden määrä nousi 8,3 prosenttia vuoteen 2019 verrattuna.

Myös Omnian ammatillisen koulutuksen hakijamäärä kasvoi tänä keväänä. Ruotsinkielisen Mattlidens gymnasiumin hakijamäärä on edelleen korkea.

Espoon lukioiden aloituspaikkamäärää nostettiin edellisvuodesta. Aloituspaikkoja Espoon kaupungin suomenkielisissä lukioissa on 1 977 ja Kauniaisissa 134. Lukion aloituspaikkoja varattiin 66 prosentille peruskoulun päättävästä ikäluokasta. Edellisvuonna aloituspaikkoja oli Espoossa 1 819 ja Kauniaisissa 134.

Suurin kasvu ensisijaisten hakijoiden määrissä tapahtui Tapiolan lukiossa, jonka yleislinjalle haki ensisijaisesti 323 nuorta. Lukumääräisesti eniten hakijoita oli Otaniemen lukioon (434).

– Päästäkseen Espoon lukioihin opiskelijan lukuaineiden keskiarvon tulee olla vähintään 7,00. Lopulliset sisäänpääsykeskiarvot vaihtelevat vuosittain hakijamäärän mukaan ja selviävät vasta tulosten julkistamisen yhteydessä. Vuonna 2020 matalin sisäänpääsykeskiarvo oli 7,83 ja vuonna 2019 7,00, tiedotti Espoon kaupunki.

Omnian ammatillisiin koulutuksiin haki yhteishaussa tänä keväänä ensisijaisesti 1653 hakijaa ja yhteensä Omniaan tehtiin 6825 hakua. Hakijoita oli yhteensä 3737.

Määrällisesti eniten hakijoita oli liiketoiminnan, sähkö- ja automaatioalan, sosiaali- ja terveysalan sekä tieto- ja viestintätekniikan perustutkintoihin. Suhteessa aloituspaikkoihin laboratorioalan, media-alan ja kuvallisen ilmaisun, sähkö- ja automaatioalan sekä teknisen suunnittelun perustutkintoihin haettiin eniten.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.