Löytyykö sinulta tämä olutpullo? Voit voittaa 1000 euroa

Hartwallin panimo käyttää yhä tuotannossaan klassista ruskeaa lasipullomallia, jonka historia ulottuu melkein 70 vuoden päähän.

Hartwallin tiedotteen mukaan Väinö Paasonen suunnitteli ruskean kestopullon vuonna 1953. Nykyisen muotonsa pullo sai 1980-luvulla Veijo Aikion suunnittelemana, tarkennetaan Hartwallin nettisivulla.

Hartwall tiedotti elokuussa 2021 etsivänsä Suomen vanhimpia ruskeita lasipulloja. Yhtiö haluaa selvittää, kuinka vanhoja pulloja Suomesta löytyy. Kolmesta vanhimmasta pullosta yhtiö kertoi maksavansa tuhannen euron löytöpalkkion. Kilpailu on käynnissä 16. syyskuuta 2021 asti.

Hartwallin lasiset, ruskeat ja kirkkaat 0,33 litran lasipullot ovat harvinaislaatuisia: ne ovat ainoita pulloja, joita ei käytön jälkeen rikota, vaan ne pestään ja laitetaan takaisin kiertoon.

– Perinteinen ruskea lasipullo on monelle tuttu, mutta harva tietää, kuinka poikkeuksellinen pakkaus se on. Se otettiin käyttöön jo 50-luvulla ja pullomalli on meillä yhä käytössä. Sama pullo kiertää meiltä Lahdesta kuluttajille ja takaisin keskimäärin 33 kertaa. Olemmekin nimenneet pullon uudelleen kestopulloksi. Hyvää ei kannata rikkoa, sanoi tiedotteessa Hartwallin laki- ja yritysvastuujohtaja Hanna Sivenius.

Nyt Hartwallilla halutaan löytää vanhimmat Suomesta löytyvät kestopullot.

– Maksamme kolmesta vanhimmasta kestopullosta tuhannen euron löytöpalkkion. Nyt kannattaa kaivella mökin kätköt ja muut, joissa vanhoja pulloja voi lymytä. Vanhimmat pullot pääsevät kunniapaikalle omassa vierailukeskuksessamme Lahdessa, Hanna Sivenius selvensi.

Pullon valmistusvuoden näkee helposti suoraan pulloon lyödystä leimasta: kaksi viimeistä numeroa merkkaavat pullon valmistusvuosilukua. Tarkemmat tiedot löytyvät Hartwallin nettisivuilta. Sivustolla voi myös lähettää oman pulloaarteen tiedot ja kuvan Hartwallille.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.