Tuusulan valtuusto valitsi uuden pormestarin

Kalle Ikkelä

Tuusulan kunnanvaltuusto valitsi kokouksessaan 16.8.2021 kunnalle uuden pormestarin.

Pormestariksi vuosiksi 2021-2025 valittiin Kalle Ikkelä (kok.).

Kalle Ikkelä on Tuusulan historian toinen pormestari, sillä kunta siirtyi pormestarimalliin 1.6.2017.

Pormestari on päätoiminen luottamushenkilö, joka johtaa kunnan hallintoa, taloutta ja muuta toimintaa. Valtuusto valitsee pormestarin valtuutettujen keskuudesta toimikaudekseen. Pormestari toimii kunnanhallituksen puheenjohtajana ja vastaa kunnan poliittisesta johtamisesta yhdessä kunnanvaltuuston puheenjohtajan ja apulaispormestareiden kanssa.

Tuusulan valtuusto valitsi valtuuston puheenjohtajaksi Arto Lindbergin (sd.), ensimmäiseksi apulaispormestariksi Tuija Reinikaisen (tupu) ja toiseksi apulaispormestariksi Jari Immosen (ps.).
Ensimmäinen apulaispormestari toimii kasvatus- ja sivistyslautakunnan puheenjohtajana ja toinen apulaispormestari kuntakehityslautakunnan puheenjohtajana.

Poliittiset ryhmät ovat sopineet, että apulaispormestarit ovat tehtävissään vuodet 2021–2023, jonka jälkeen keskeisiin luottamushenkilöpaikkoihin tulee muutoksia. Muutokset eivät koske pormestarin tehtävää, tiedotti Tuusulan kunta.

Kaikki kuntavaaleissa 2021 valtuutettuja saaneet ryhmät ovat allekirjoittaneet pormestariohjelman valtuustokaudelle 2021–2025. Kunnan valmistelussa oleva strategia nyt alkavalle valtuustokaudelle perustuu tähän pormestariohjelmaan.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.