Liikenneonnettomuuksien määrä Espoossa väheni jälleen vuonna 2017

Ihmiset kulkevat samassa tasossa jalan, polkupyörin, mopoin, joukkoliikenteellä ja autoilla, mikä lisää liikenneonnettomuuksien määriä kaupunkikeskustoissa.

Liikenneonnettomuuksien määrä Espoossa laski seitsemättä vuotta peräkkäin. Asukaslukuun suhteutettuna Espoossa tapahtuu noin 60 % vähemmän onnettomuuksia kuin koko maassa keskimäärin. Myös henkilövahinkoon johtaneita onnettomuuksia tapahtuu Espoossa vähemmän kuin Suomessa keskimäärin.

Vuonna 2017 Espoossa tapahtui kaikkiaan 353 poliisin ilmoittamaa liikenneonnettomuutta. Onnettomuuksien kokonaismäärä on pienentynyt vuodesta 2016, jolloin tapahtui 372 onnettomuutta. Onnettomuuksista noin 25 % johti henkilövahinkoihin (89 kpl), viisi johti kuolemaan ja 88 johti loukkaantumiseen. Henkilövahinkoon johtaneissa onnettomuuksissa kuoli kuusi ja loukkaantui 112 henkilöä.

Vuonna 2017 tapahtuneista onnettomuuksista noin 50 % tapahtui maanteillä ja 38 % katuverkolla. Yksityisteillä ja muilla liikennealueilla tapahtui noin 12 % kaikista onnettomuuksista.

Jalankulkija-, polkupyörä- ja mopo-onnettomuuksia oli 17 % (31 kpl) kaikista onnettomuuksista. Niiden määrä on laskenut edellisvuodesta, jolloin niitä oli 45 kpl (24 %).

Liikenneonnettomuuksia eniten Leppävaarassa

Yksittäisistä onnettomuuspaikoista eniten liikenneonnettomuuksia tapahtui Leppävaarankadulla (24 kpl), Markkinakadulla Matinkylässä (18 kpl) sekä Lintuvaarantien ja Läkkisepänkujan liittymässä (9 kpl).

Espoon kaupallisten keskusten viereinen katuverkko on muita alueita herkempi liikenneonnettomuuksille. Ihmiset kulkevat samassa tasossa jalan, polkupyörin, mopoin, joukkoliikenteellä ja autoilla, mikä lisää liikenneonnettomuuksien määriä kaupunkikeskustoissa.

Liikenneturvallisuutta rakentamalla

Espoon kaupunki on suunnitellut ja tehnyt parannustoimenpiteitä pahimpiin onnettomuuspaikkoihin. Esimerkiksi Matinkylän keskustan katuja ja liikennejärjestelyjä on parannettu metrokeskuksen rakentamisen yhteydessä. Parhaillaan on käynnissä projekti kouluteiden turvallisuuden parantamiseksi.

Kehä I:llä Turunväylän ja Helsingin välillä liikenneonnettomuuksien määrä on laskenut Espoossa toteutettujen parannustoimenpiteiden jälkeen ja etenkin, kun toimenpiteet Helsingissä välillä Espoon raja – Vihdintie valmistuivat keväällä 2017. Vuonna 2008 välillä Turunväylä – Helsingin raja liikenneonnettomuuksia tapahtui 24 ja vuonna 2017 viisi.

Lähde: Espoon kaupunki

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.