Huhtamäki: Prässiklubi

Pressiklubi on suosittu televisio-ohjelma. Siiinä kansanedustajan tyttären Sanna Ukkolan johdolla parhaat ja hauskimmat poliittiset asiantuntijat pääsevät tyhjentämään hampaittensa koloja.

Otetaan esimerkiksi ohjelma, jossa Sininen tulevaisuus oli kutsunut toimittajia tutustumaan uuden puolueeen ensimmäiseen visuaaliseen tunnukseen. Tuota sinisen S-kirjaimen taiteellista kuviota ei olisi pitänyt kutsua katsomaan kiireisiä toimittajia.

Olisi riittänyt, että päivät ja illat pitkät tietokoneittensa ääressä istuville journalisteille kuvio olisi tullut suoraan syliin. Olisi riittänyt, että tuon mitättömän uutisen yhteydessä kerrottaisiin, että sinisillä on logo, josta ensimmäisenä kertoi Salon Seudun Sanomat

* * *.

Televisiota ei tainnut olla paikalla silloin kun Suomen keskusta esitteli neliapilansa tai Kansallinen kokoomus ruiskukkansa. Silloin kun aitoolainen ensimmäisen eduskunnan kansanedustaja August Juhonpoika Hyöki perusti Kokoomuksen kyläosaston ennen puolueen perustamista jo ennen ensiimäistä itsenäisyyspäiväämme ei tunnettu sanaa kuin logo.

Suulas ja suttuisesti pukeutuva Iltalehden erikoistoimittaja Tommi Parkkonen oli kauhuissaan siitä vaivannäöstä, jonka kulttuuri- ja urheiluministeri Sampo Terho hänelle aheutti.. Samalla hän leimasi sinisen ministeriryhmän ainoastaan omaa etuaan ajaviksi pettureiksi.

YLE.n uusin poliittinen asiantuntija Pirkka-Pekka Petelius puolusti sinisiä ja kunnioitti heidän irtisanoutumistaan Perussuomalaisten aatemaailmasta ja erityisesti heidän etäjohtajansa .Jussi Halla.ahon rasismia suosimista mielipiteistään, PPP pisti rauhoittavasti kätensä kiivastuneen Parkkosen olkapäälle. Tämä oli liikaa Parkkoselle, joka yritti huitaista Peteliusta päin pläsiä.

Tuota huitaisua ei kannata muistella tämän enempää.mutta muistan kun Paavo Arhinmäki oli huitaista käsillä puhuessaan kansanedustaja Leena Merta. Siitä riitti uutista moneksi päiväksi, puhumattakaan humalassa Eduskunnan pikkujoulua juhlineen Teuvo Hakkaraisen typerästä toikkaroinnista poliisikansanedustaja Veera Ruohoa kohtaan.

Sairaudestaan lomalla toipuvan Hakaraisen seuraava esiintymispaikka on käräjäoikeus.

Eteläpohjalainen kansaedustaja Susanna Koski astui Yleisradion virittämään ansaan, mutta saapui rohkeasti inkviisiition eteen eli Pressiklubiin.

Syyttäjien mielestä ylimielisyyttä oli se, että Susanna oli liian tyylikkäästi pukeutunut ja kammattu.Lisäksi kansanedustaja totesi ohjelmaan leikatussa osassa kaikilla olevan vajavaisuuksia, myös hänellä itsellään.

* * *

Porin musikaalissa koko kevään juhlittui Eino Grön kertoi papin todenneen Floridan suomalaiskirkossa, että me kaikki olemme vajavaisia. Vai onko täällä joku joka on täydellinen ihminen?

Takarivistä nousi mies pystyyn. Pappi huomasi ja kysyi mieheltä, uskooko hän olevansa täydellinen ihminen.

”En minä, mutta vaimoni edellinen aviomies”.

MARTTI HUHTAMÄKI

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.