Laaksolahteen uusi jäähalli? Päättäjät erimielisiä

Laaksolahden urheilupuistossa toimi pitkään kaksi jäähallia. Kaupungin omistama jäähalli on nyt käyttökiellossa ja se puretaan. Urheilujärjestön omistama jäähalli säilyy. Jääurheilun käyttövuorot ovat vähentyneet Laaksolahdessa puoleen.

Espoon kaupunginvaltuustoon jätetyssä aloitteessa vaaditaan, että Laaksolahden urheilupuistoa kehitetään niin, että kaupunki pystyy takaamaan alueen jääurheilutoiminnan jatkamisen tulevaisuudessa. Aloitteessa myös esitetään, että vanhan purettavan jäähallin tilalle rakennetaan uusi jäähalli.

Espoon kaupungin liikuntatoimi ei lämmennyt vaatimukselle Laaksolahden uudesta jäähallista.

Liikuntatoimen mukaan Jääurheilun Tuki ry:n Laaksolahden harjoitusjäähallin toiminta on tarkoitus turvata seuraavat kymmenen vuotta, mutta kaupungin omistamaa uutta jäähallia ei Laaksolahteen tarvita.

– Uuden jäähallin rakentaminen Laaksolahteen ei ole perusteltua useaan vuoteen. Sen sijaan Espoon Jääurheilun Tuki ry:n jo olemassa olevan jäähallin osalta vuokra-aikaa kannattaa jatkaa mahdollisimman pitkään, kerrottiin Espoon liikunta- ja nuorisolautakunnan lausunnossa valtuustoaloitteeseen.

Espoon kaupunginhallitus ei kuitenkaan hyväksynyt lautakunnan lausuntoa. Kaupunginhallitus palautti lausunnon eli valtuustoaloitteeseen annettavan kaupungin vastauksen uuteen valmisteluun kokouksessaan 14. lokakuuta. Palauttamispäätös oli yksimielinen.

Laaksolahden urheilupuisto on perinteisesti ollut tärkeä jääurheilun kilpailu- ja harrastuspaikka. Kaupungin jäähalli ja Jääurheilun Tuki ry:n halli ovat tarjonneet alueen harrastajille hyvät jääolosuhteet.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.