Pitäjänmäen kirjasto uudistuu

Helsingin kaupunginkirjaston kaksi lähikirjastoa uudistetaan. Pitäjänmäen kirjasto avataan uudistettuna 25. marraskuuta. Paloheinän kirjasto puolestaan avataan uudistuneena 18. marraskuuta.

Remonteissa uudistetaan kirjastojen sisustusta ja nykyaikaistetaan tiloja. Uudistuksia on suunniteltu yhdessä asiakkaiden ja henkilökunnan kanssa.

Pitäjänmäen ja Paloheinän kirjastojen tilojen toiminnallisen uudistamisen tavoitteena on muokata niistä ei vain parempia kirjastoja, vaan oleskeluun ja yhteiseen tekemiseen houkuttelevia asukastiloja, jotka kutsuvat osallistumaan ja inspiroitumaan, kertoo Helsingin kaupunginkirjaston aluekirjastopalvelujen johtaja Saara Ihamäki.

Kirjasto on kulttuurin ja vapaa-ajan tila, joka palvelee Pitäjänmäellä vaikkapa viereisen urheilukentän käyttäjiä ja Paloheinässä innostaa niin kokoontumisiin kuin tapahtumien järjestämiseen, Ihamäki jatkaa.

Kaupungin tiedotteen mukaan sekä Pitäjänmäen että Paloheinän kirjastot ovat alueillaan ainoita julkisia, kaikille avoimia tiloja. Arjessa läsnä olevat kaupunginosakirjastot ovat asukkaille rakkaita lähipalveluja, jotka vahvistavat alueen hyvinvointia tarjoamalla ilmaisen ja turvallisen julkisen tilan. Kirjastojen myötä myös kaupunginosien houkuttelevuus lisääntyy.