Kaupunki: Espooseen valmistui ennätysmäärä asuntoja

Espooseen valmistui viime vuonna lähes 5 500 uutta asuntoa. Näkymä Vermonniityssä. Kuva: Katja Repo.

Erityisen vilkasta asuntotuotanto oli vuonna 2021 Suurpellossa, Perkkaalla, Niittykummussa ja Tapiolassa.

Espoossa valmistui vuonna 2021 kaikkiaan 5 482 asuntoa. Kaupungin tiedotteen mukaan se on ennätysmäärä, eli asuntoja valmistui enemmän kuin koskaan aikaisemmin.

Vuonna 2021 asuntoja myös valmistui selvästi enemmän kuin vuonna 2020, jolloin asuntoja valmistui Espoossa hieman yli 4 000.

Suurin osa Espoon uusista asunnoista valmistui vuonna 2021 Suurpeltoon, Perkkaalle, Niittykumpuun ja Tapiolan Jousenpuistoon.

Kerrostaloasuntojen osuus Espoon asuntotuotannosta on kasvanut, mutta edelleen rakennetaan myös pientaloasuntoja. Valmistuneista asunnoista pientaloissa sijaitsi 887 asuntoa, joista yli kaksi kolmasosaa oli omakotitaloja.

Asuntotuotannon määrä ylitti jo viidennen kerran peräkkäin Espoon vuotuisen asuntotuotantotavoitteen, joka on 3 300 asuntoa.

– Asuntoaloitusten ja myönnettyjen rakennuslupien määrän perusteella sama suuntaus näyttää jatkuvan myös lähivuosina, kertoo asuntopäällikkö Anne Savolainen Espoon kaupungin tiedotteessa.

Samoilla alueilla, joille valmistui paljon asuntoja, myös lähti paljon rakenteille uusia asuntokohteita vuonna 2021. Uusia asuintaloja aloitettiin runsaasti myös Espoonlahdessa, Finnoossa ja Olarissa.

Kaikkiaan Espoossa aloitettiin viime vuonna 6 177 asunnon rakentaminen. Sekin on ennätysmäärä.

Myös myönnettyjen rakennuslupien määrä pysyi korkealla tasolla. Vuonna 2021 rakennuslupa myönnettiin 5 737 asunnolle, kun edellisvuonna rakennuslupia myönnettiin 6 434.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.