Karakallioon syntyy äänitaideteos

Italialaisen Gummy Guen toteuttama abstrakti muraali Kotkatiellä on esimerkki Karakallion taidealueen suosituista teoksista. Kuva: Ilkka Vuorinen.

Karakallion alueen taidesisältö laajenee ja syvenee vuonna 2021, kun taidealueelle syntyy ensimmäinen äänitaideteos.

Karakallion taidealueelle muodostuu äänikenttä, joka tuo alueelle täysin uutta sisältöä äänitaiteen muodossa ja syventää olemassa olevia teoksia.
Uusi äänikenttä vahvistaa Karakallion asemaa julkista taidetta tarjoavana alueena. Äänikenttä on uudenlaista ajattelua ja sitä voidaan pitää tietynlaisena pilottihankkeena. Tulevaisuudessa äänikenttä mahdollistaa äänen tutkimisen taiteen työkaluna Karakalliossa laajemminkin.

Karakallion taidealueella tapahtuu paljon muutakin tämän vuoden aikana.

Karakallio Creative ja Upeart tiedottavat, että vuonna 2020 Karakallion alueelle levittäytynyt kirjailijoiden, runoilijoiden ja räppäreiden teksteistä koostettu Sanateos saa uusia osia. Luvassa on lisää kirjoituksia sanataiteen eri genrejen taiteilijoilta. Uudet tekstit valmistuvat kevään 2021 aikana ja levittäytyvät alueelle teosta laajentaen.

Työpajoissa tutustutaan tänä vuonna muun muassa akvarellimaalaukseen ja valokuvaukseen.

Kevään työpajat ovat alkaneet taiteilija Aku Aallon ohjauksessa akvarellityöpajojen sarjalla. Aallon töistä on saatu nauttia esimerkiksi Karakallion katukuvassa Espoo-päivän yhteisöteoksen yhteydessä. Työpajat järjestetään toistaiseksi etäopetuksena, ja kaikki tarvittavat työvälineet toimitetaan osallistujille kotiin.

Myöhemmin keväällä valokuvataiteilija Vilma Pimenoffin valokuvaustyöpajoissa opitaan, miten kameraa käytetään luovasti ja miten tarina rakennetaan valokuvin. Valokuvaustyöpajan teoriaosuus toteutetaan etäopetuksena ja kuvauspäivät ulkona Karakalliossa.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.