Asukkaiden voitto! Leppävaaran asukaspuistoa ei siirretä

0
62
Kuvituskuva

Kuntapäättäjien mukaan alueen asukkaat vastustivat asukaspuiston siirtoehdotusta.

Espoon opetus- ja varhaiskasvatuslautakunta päätti helmikuun 2021 kokouksessaan vastoin virkamiesehdotusta, että Leppävaaran asukaspuiston toiminta jatkuu nykyisessä paikassaan osoitteessa Pikkulinnunreitti 16.

Kaupungin opetus- ja varhaiskasvatusvirasto ehdotti lautakunnalle, että Leppävaaran asukaspuiston toiminta siirretään Åbergin lastentaloon.

Lautakunnan jäsen Kai Lintunen teki puheenjohtajan Marika Niemen kannattamana muutosehdotuksen, jonka lautakunta hyväksyi yksimielisesti.

Muutosehdotuksen mukaisesti lautakunta päätti, että Leppävaaran asukaspuisto jatkaa nykyisessä paikassaan siten, että kaupungin tilapalvelut-liikelaitos tekee tiloihin niiden elinkaarta jatkavat toimenpiteet tilapalveluiden vuosikorjausmäärärahasta.

– Leppävaaran asukaspuisto palvelee nykysijainnillaan laajempaa aluetta ja suurempaa käyttäjämäärää kuin päätösehdotuksessa esitetyssä sijainnissa, lautakunta lausui päätöksessään.

– Suuri piha ja helpompi saavutettavuus sekä Leppävaaran että Lintuvaaran suunnalta täyttävät paremmin asukaspuistojen toiminnalle asetettuja tavoitteita lapsiperheiden palveluna. Myös alueen asukkaat ovat vastustaneet Leppävaaran asukaspuiston siirtoesitystä laajasti.

Virasto olisi halunnut siirtää asukaspuiston koska asukaspuiston 1950-luvulla rakennettu rintamamiestalo on sisä- ja ulkopuolelta huonossa kunnossa. Kaupungin tilapalvelut-liikelaitoksen mukaan rakennus ei ole tilapalvelujen koulut kuntoon -tavoitteen mukainen kohde, eikä sitä ole siksi voitu ottaa mukaan laajamittaisempien peruskorjausten kohteeksi.

Åbergin lastentalon monipuolisesta hyödyntämisestä tulevaisuudessa tehdään opetus- ja varhaiskasvatuslautakunnalle erillinen esitys.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.