Alueautoja kokeillaan Espoon keskuksessa ja Leppävaarassa

Alueautokokeilu alkoi Espoossa. Kuva: Olli Urpela / Espoon kaupunki.

Espoon kaupunki kokeilee yhteistyössä Omago Oy:n kanssa alueautoja Matinkylässä, Etelä-Leppävaarassa, Pohjois-Leppävaarassa ja Espoon keskuksessa.

Alueauto tarkoittaa yhteiskäyttöautoa, joka otetaan käyttöön ja palautetaan samalle, määrätylle alueelle. Palvelu on käynnistynyt maaliskuun aikana.

Alueautokokeilun tavoitteena on, että palvelun käyttäjiä olisi niin paljon, että alueauto jäisi pysyvästi käyttöön sekä laajenisi myös muualle Espooseen.

Alueautoa käyttääkseen on kirjauduttava Omago-palvelun käyttäjäksi. Auton voi varata etukäteen varauskalenterista tai tarvittaessa auton voi ottaa käyttöön heti.
Alueautohinnoittelu koostuu kuukausittaisesta jäsenmaksusta ja tuntihinnasta.

– Autoja voi kokeilla Espoossa ilman jäsenmaksua toukokuun loppuun asti, Espoon kaupunki tiedotti.

Alueautoille on varattu pysäköintipaikkoja niiden lähtö- ja palautusalueille. Pysäköintipaikat on merkitty liikennemerkkien lisäkilvellä ”vain yhteiskäyttöautoille” tai ”ei koske yhteiskäyttöautoja”.

Kokeilu on osa Euroopan aluekehitysrahaston rahoittamaa ”6Aika Vähähiilinen liikkuminen liikennehubeissa” -hanketta. Liikennehubeilla tarkoitetaan liikenteen solmukohtia, joissa on tarjolla erilaisia liikennepalveluita. Espoon kaupungin tavoitteena on olla hiilineutraali vuonna 2030.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.