Kaipaatko uutta harrastusta? Kipinä-kuorossa olisi vielä tilaa

Kipinä-kuoro on espoolainen naiskuoro, joka on perustettu vuonna 2001. Alunperin kuoro perustettiin Espoon seudun lastentarhanopettajayhdistyksen toimesta virkistystoiminnaksi jäsenistölle. Sitä jatkui vuoteen 2009 asti. Sen jälkeen kuoro on toiminut omana ryhmänä, mutta edelleen laulajista osa on lastentarhanopettajia ja lastenhoitajia, jotka ovat olleet mukana alku vuosilta.

Kuoroon on hiljattain auennut muutama paikka, jotka aiotaan täyttää 4. helmikuuta mennessä. Kaikkien kiinnostuneiden kannattaakin ennen sitä olla yhteyksissä Heidi Haatajaan sähköpostitse heidihaataja@gmail.com.

– Kuoroon mahtuu 7 uutta laulajaa. Haku on auki 4.2.2018 asti, jolloin meillä sitten on seuraavat treenit. Uusien laulajien olisi hyvä olla silloin paikalla. Kiinnostuneet voivat olla minuun yhteyksissä. Kuoronjohtaja voi kuunnella uusia laulajia, jos ei ole varma mihin ääneen parhaiten sopii, Heidi summaa.

Tällä hetkellä kuorossa on 9 naislaulajaa ja kuoroa johtaa Hanne Närhinsalo. Kuoro kokoontuu vaihtelevasti Kilossa Lastentalo Hyvätuulessa sekä Leppävaarassa.

– Kokoonnumme yleensä noin 8 kertaa keväällä ja noin 8 kertaa syksyllä. Laulamme monipuolisesti, kolmessa äänessä niin kansanlauluja kuin tämän päivän hittejäkin. Kuorolaiset saavat itse vaikuttaa kappaleisiin mitä harjoitellaan ja esitetään, Heidi kertoo.

Kipinä-kuoro keikkailee muutaman kerran vuodessa yleensä keväällä ja joulun aikaan.

– Olemme keikkailleet monissa eri paikoissa kuten esimerkiksi vanhainkodeissa, kahvila Karusellissa, syntymäpäivillä, Iso Omenan Sporttibaarissa ja Sellon kirjastolla, Haataja kuvailee.

Kuoro on ollut monessa mukana. Esimerkiksi vuonna 2005 kuoro teki Mummon kanat lastenkonsertti -projektin Espoossa ja vuonna 2011 kuoro oli mukana levyttämässä Anna Pohjakallion tekemää Suupoppia-levyä, joka sisältää suujumppalauluja lapsille.

Toimittaja Ira Juvonen

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.