Espoolaiset tyytyväisiä kotikaupunkinsa kunnossapitoon

Lumityökoneita Espoon kaupungissa.

Asukkaiden mukaan Espoon kaupunki pitää hyvää huolta yhteisistä katu- ja viheralueista. Espoolaisten tyytyväisyys kaupungin puhtaana- ja kunnossapitoon on kasvanut jälleen edellisvuodesta. Samalla kun tyytyväisyys kunnossapitoon on kasvanut, ovat kunnossapidon kustannukset laskeneet.

Tulokset selviävät vuosittain toteutettavasta valtakunnallisesta teknisten palvelujen asukastyytyväisyyskyselystä, jossa Espoo on ollut mukana vuodesta 1996. Vuonna 2017 kyselyssä oli mukana yhteensä 18 kuntaa. Espoon aineisto koostuu 448 vastauksesta, jotka saatiin asukkailta kaikkialta kaupungista. Kyselyssä kunnossapitoa arvioitiin asteikolla 1–5 erittäin huonosta erittäin hyvään.

Kustannusten kehitys käy ilmi valtakunnallisesta ylläpidon kustannusvertailusta. Vertailu toteutetaan vuosittain tilinpäätöksen perusteella.

Kaupunki pitää kadut kunnossa

Asukkaiden tyytyväisyys katualueiden kunnossapitoon Espoossa kasvoi lähes kaikissa kategorioissa. Asukkaiden antama kokonaisarvosana 3,53 on paitsi kuuden suurimman kunnan korkein, myös Espoon mittaushistorian korkein.

Tyytyväisyys puhtaanapitoon jatkoi nousuaan edellisen vuoden tapaan. Myös kuntalaiset itse antoivat panoksensa kotikaupunkinsa puhtaanapitoon osallistumalla talkootoimintaan ja sitoutumalla puistonhoitoon Meidän puisto -sopimuksin.

Asukkaiden tyytyväisyys talvikunnossapitoon vaihtelee lumitilanteen mukaan. Espoon talvikunnossapidosta saama arvosana 3,58 on korkein kuuden suurimman kunnan joukossa.

Tyytyväisyys päällysteiden kuntoon on säilynyt edellisen vuoden tasolla. Espoo käytti vuonna 2016 katupäällysteiden uusimiseen noin 4,6 miljoonaa euroa. Asukkaiden tyytyväisyys katuvalaistukseen kasvaa sekin vuosi vuodelta.

Espoon katualueiden kunnossapidon kustannukset asukasta kohti laskettuna ovat laskeneet edellisestä vuodesta. Myös kustannukset pinta-alaa kohden ovat laskeneet. Vähälumiset talvet selittävät osaltaan kustannusten laskua.

Entistä enemmän ja yhä siistimpiä viheralueita

Sekä puistojen että leikkipaikkojen kunnossapitoa asukkaat arvioivat vuonna 2017 ennätyksellisen korkein arvosanoin. Tyytyväisyys puistojen kunnossapitoon on ollut kasvussa lähes koko 2000-luvun ajan. Asukkaiden antama arvosana 3,56 on Espoon mittaushistorian korkein.

Leikkipuistojen kunnossapidossa Espoo sijoittui valtakunnallisesti toiseksi korkeimmalle tasolle. Asukkaiden antama arvosana 3,71 on Espoon mittaushistorian korkein.

Espoon viheralueiden määrä asukasta kohti on kasvanut edellisvuodesta. Sen sijaan viheralueiden kunnossapidon kustannukset asukasta kohti laskettuna ovat laskeneet. Myös kustannukset pinta-alaa kohden ovat laskeneet.

Työpäällikkö Ritva Lindroos on iloinen, että asukkaat ovat tyytyväisiä työn tuloksiin.

– Hyvät tulokset pohjaavat ammattitaitoiseen henkilöstöön, hyvään työn johtamiseen ja oikein ajoitettuihin toimenpiteisiin, hän kiittelee.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.