Joukkoliikenteen kesäaikataulut voimaan 7.6.

HSL:n joukkoliikenne siirtyy kesäaikatauluihin maanantaina 7. kesäkuuta 2021.

Busseille tulee reittimuutoksia ja kesää värittävät myös raitioliikenteen poikkeukset sekä mittavat ratatyöt pääradalla, jotka vaikuttavat lähijuniin. Lisäksi Kipparlahden siltatyö Herttoniemessä aiheuttaa poikkeuksia metron liikennöintiin 17.-25.7.

Kesäaikataulut ovat voimassa 7.6.–15.8.2021 joitakin poikkeuksia lukuun ottamatta. Myös U-liikenteen bussit siirtyvät kesäliikenteeseen 7.6.
Bussien, raitiovaunujen, lähijunien ja metron kesäaikataulut löytyvät jo HSL.fi sivujen Reittioppaasta, kun haku kohdistuu kesäkaudelle. Myös tulostettavat kesäaikataulut on julkaistu hsl.fi-sivuilla.

Espoota koskevia muutoksia:

Kruunusiltojen rakennustyöt Merihaassa estävät bussilinjojen 55 ja 502 liikennöimisen nykyiselle päätepysäkille Merihakaan.
Linjan 502 Leppävaara – Merihaka uusi päätepysäkki sijaitsee Kallion kirjastolla.

– Erilaisia vaihtoehtoisia ratkaisuja Hakaniemen torikadulta ja Ympyrätalolta tarkasteltiin, mutta päätepysäkille ei löytynyt riittävästi lisätilaa Hakaniemestä johtuen useista työmaista alueella, HSL tiedotti.

Metro siirtyy kesäaikatauluihin 7.6. eli liikenne harventuu vastaamaan kysyntää. Tämä tarkoittaa metron haaraosuuksilla sekä Matinkylä-Tapiola osuudella 7 ja puolen minuutin vuoroväliä ja molempien linjojen yhteisellä osuudella 4 minuutin vuoroväliä aamuisin ja iltapäivällä.

Kesään sijoittuvat myös Kipparlahden siltatyöt, joissa nykyinen silta puretaan ja uuden sillan kansi siirretään vanhan paikalle. Metroliikenteessä on tehtävän työn takia poikkeuksia 17.-25.7.2021. Metro liikennöi tuon ajan vain Matinkylän ja Kulosaaren välisellä osuudella ja Itä-Helsingin metroasemia palvelevat katkon ajan korvaavat bussilinjat Helsingin keskustasta.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.