Viemäreiden toimivuutta parannetaan Espoossa

Lähivuosien saneeraukset kohdistuvat kartassa merkitylle alueelle.

Viemäreiden kapasiteettia on lisättävä toimintavarmuuden turvaamiseksi, koska jätevesimäärä kasvaa kaupungin kehittyessä.

Espoon Blominmäen itäisen valuma-alueen investointikokonaisuuden hankesuunnitelma hyväksyttiin Helsingin seudun ympäristöpalvelut HSY:n hallituksessa huhtikuussa 2021.
Hankkeen kustannusarvio vuosille 2021-2030 on yhteensä 23 525 000 euroa vuoden 2020 hintatasossa. Etulinjassa käynnistetään Koivumankkaan ja myös Kokinkylän jätevedenpumppaamojen ylivuotoihin vaikuttava viemäröintikapasiteetin hankeosuus.

– Osuuden on tarkoitus päätyä kilpailutukseen ja käynnistyä mitä pikimmin vuoden 2021 aikana, kertoi vesihuollon toimialajohtaja Tommi Fred tiedotteessa.

– Runsaiden sateiden tai lumen sulamisaikana viemäriverkon kapasiteetti on ollut riittämätön eikä runsaan virtaaman aikana ylivuodoilta ole vältytty. Tämän ongelmallisen tilanteen pyrimme ratkaisemaan mahdollisimman nopeasti, Tommi Fred jatkoi.

Blominmäen itäisen valuma-alueen investointikokonaisuudessa parannetaan jätevesiviemäröinnin toimintavarmuutta Espoossa. Näin ehkäistään ongelmatilanteita kuten ylivuotoa ympäristöön ja kiinteistöihin ja sen myötä ympäristö- ja omaisuusvanhinkojen toteutumista. Nostamalla viemäröintikapasiteettia pystytään vastaamaan nykyistä paremmin kasvavan kaupungin tarpeisiin. Viemäreiden viettoa parannetaan ja vialliset liitokset verkosto-osien välillä korjataan. Viemäreiden uusiminen vähentää sade- ja sulamisveden määrää viemäreissä, HSY tiedotti.

Jätevesiviemäriä saneerataan 5,3 kilometriä, mutta sitä rakennetaan 9,3 kilometriä, sillä iso paineviemäri toteutetaan kahdennettuna, jotta viemäröinti toimisi hyvin myös häiriötilanteissa.

Hulevesiviemäreitä saneerataan 1,3 kilometriä. Kokonaisuuteen sisältyy myös kahden jätevedenpumppaamon saneeraus ja yhden uuden rakentaminen. Lisäksi urakoiden yhteydessä uusitaan myös vesijohtoja noin 8 kilometrin verran. Vesijohtoverkoston saneeraus parantaa vedenjakelun tasoa ja ehkäisee laajempia häiriöitä aiheuttavia putkirikkoja.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.