Huolestunut koiranomistaja varoittaa – myrkytettyjä makkarapaloja liikkeellä

Espoolainen Elisa Nurkkala koki järkyttävän hetken lenkittäessään kahta koiraansa ennen töihin lähtöä. Aamu oli rauhallinen, joten Elisa antoi koiriensa mennä vapaana.

– Sitten huomasin Sasun pyörivän lumessa, hän muistelee.

Tämä käytös sai Elisan valppaaksi ja hän meni katsomaan mitä Sasu oikein puuhaa. Ei aikaakaan, kun Nurkkala löysi koiransa suusta makkaran palasen, jonka sisään oli laitettu jotain mitä Elisa kuvailee ”sinivihreäksi tökötiksi”.

– Onneksi sain sen ulos Sasun suusta, Elisa kertoo.

Elisalla on ollut koiria jo noin kymmenen vuoden ajan. Tällä hetkellä hän on kahden Chihuahua-Pappilon mixin omistaja. Toinen on kohta 2-vuotias naaraskoira Raona ja toinen 1,5-vuotias uroskoira Sasu. Usein hänen kohdalleen ei ole sattunut myrkytettyjä lihapaloja, joten tämä läheltä piti -tilanne järkytti Elisaa. Koirapuistoista on Nurkkalan mukaan löytynyt lasinsiruja sekä lojumaan jätettyjä ruoka-annoksia. Kuinka koirat yleensä reagoivat, jos he löytävät kadulta tai tienvarsilta esimerkiksi makkarapaloja?

– Riippuu koirasta. Raona ei ole kovinkaan paljon ruoan perään, joten hän olisi vain haistanut ja jatkanut matkaansa. Sasu taas syö vaikka pöydän tyhjäksi, jos saisi. Nämä ovat vähän niitä luonnekysymyksiä. Yleensä koira haistavat vain sen lihan ja luulevat herkuksi näitä makkaroita, Elisa kertoo.

Kuinka tällaiseen tilanteeseen tulisi varautua?

– Meillä auttoi komento ”irti” ja oikean herkun näyttäminen. Koiraa ei saa säikyttää luulemaan, että nyt jos nielaisen saan sen, vaan palkita oikealla herkulla kun päästää irti, Nurkkala vinkkaa.

Elisa teki aiheeseen liittyen päivityksen Facebookissa Puskaradio Espoo -ryhmään ja ei aikaakaan, kun päivityksen alle tuli kommentteja muilta koiranomistajilta, jotka olivat lenkkiensa aikana törmänneet epämääräisiin lihapaloihin tai muutoin aggressiiviseen käytökseen koiria kohtaan.

– Olen joskus kohdannut räkimistä koiran vastaan tullessa joiltakin henkilöillä, yksi käyttäjä kommentoi.