Espoon Emman taideteoksia Finna-verkkopalveluun

Näkymä Espoon modernin taiteen museoon. Kuvaaja: Paula Virta / EMMA

Yli tuhat taideteosta tulee digitaalisesti yleisön saataville, kun Espoon modernin taiteen museo Emma liittyy valtakunnalliseen Finna-verkkopalveluun.

Emman omalla Finna-sivustolla voi tutustua laajasti museon kokoelmien taideteoksiin ja designesineisiin sekä niiden luonnoksiin. Valmiit teemakokonaisuudet avaavat Emmassa vuosien varrella nähtyjä kokoelmanäyttelyitä. Nyt julkaistua aineistoa täydennetään tulevaisuudessa uusilla, ajankohtaisilla sisällöillä.

Finnan taideaineisto laajenee, kun Emma lisää tietokantaan 1244 teosta. Verkkopalvelun kautta käyttäjille tarjoutuu mahdollisuus tutustua Emman kokoelmiin kotoa käsin. Museon omasta Emma-kokoelmasta mukana on 247 teosta. Palvelusta löytyy lisäksi teoksia Emmaan talletetuista kokoelmista.

Emman Finna-sivulla nostetaan esiin menneinä vuosina esillä olleita kokoelmanäyttelyitä, joiden teoksiin voi tutustua kuratoitujen temaattisten kokonaisuuksien avulla.
Verkkopalvelussa voi etsiä yksittäisiä teoksia esimerkiksi taiteilijan nimellä tai tutkia aineistoa tekotavan mukaan. Mukana on muun muassa grafiikkaa, maalauksia, valokuvia, veistoksia sekä muotoilua. Aineisto on pääosin kuvitettua.

Finna on Kansalliskirjaston ylläpitämä ja opetus- ja kulttuuriministeriön rahoittama valtakunnallinen hakupalvelu, jossa voi tutustua museoiden, kirjastojen, arkistojen ja muiden toimijoiden aineistoihin maksutta. Finna pyrkii saattamaan Suomen kulttuuri- ja tiedeaineistot yhä useampien käyttöön ja palvelemaan opiskelijoita, tutkijoita sekä kaikkia verkkopalvelun sisällöistä kiinnostuneita.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.