Etävastaanotto alkoi Jorvin yhteispäivystyksessä

Kuvituskuva

Jorvin sairaalan yhteispäivystyksessä Espoossa on otettu käyttöön etävastaanottokokeilu.

Kokeilu on käytössä 19. joulukuuta 2021 asti. Etävastaanottoja järjestetään päivystyksen ruuhka-aikoina perjantaisin kello 16–22 sekä lauantaisin ja sunnuntaisin kello 8–22.

Espoon, Kauniaisten ja Kirkkonummen asukkailla, jotka ovat täyttäneet 16 vuotta, on mahdollista päästä Jorvin yhteispäivystyksen lääkärin vastaanotolle.

Kokeilun aikana potilaat voivat saada päivystyksellistä hoitoa videon välityksellä etänä toteutettavalla lääkärin vastaanotolla.

– Etävastaanotolla henkilö voi saada päivystyksellistä apua kotoa käsin eikä hänen tarvitse lähteä paikan päälle yhteispäivystykseen. Etävastaanotto vähentää myös yhteispäivystyksessä olevien potilaiden määrää ja helpottaa siten myös heidän hoitoon pääsyään, kerrotaan Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin Husin tiedotteessa.

Peijaksen yhteispäivystyksessä Vantaalla alkoi etävastaanottokokeilu 1.10.2021.

– Kokemukset siitä ovat olleet hyviä. Tämän johdosta etävastaanottokokeilua laajennetaan myös Jorvin yhteispäivystykseen.

Etävastaanotolle ohjataan vain sellaisia henkilöitä, jotka tarvitsevat päivystyksellistä apua, joiden vaivan voi hoitaa etänä ja jotka kykenevät käyttämään etävastaanottoa.

– Kiinnitämme etävastaanoton käytössä erityistä huomiota potilasturvallisuuteen ja siksi ohjaamme etävastaanotolle vain sellaisia henkilöitä, joiden vaivan voi hoitaa etänä. Vakavammin sairastuneet potilaat hoidetaan aina paikan päällä yhteispäivystyksessä, sanoo tiedotteessa osastonylilääkäri Arja Kobylin Husista.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.