Espoon maksullisen pysäköinnin suhteen ei vielä päätöstä

Lautakunta katsoi, että asia voidaan tuoda uudelleen käsiteltäväksi sitten, kun voidaan varmistaa, että älykäs pysäköinti on toteutettavissa.

Espoon kaupungin tekninen lautakunta palautti maksullisen pysäköinnin kokeilun toistamiseen uudelleen valmisteltavaksi kokouksessaan 20.9.2017. Lautakunta katsoi, että asia voidaan tuoda uudelleen käsiteltäväksi sitten, kun voidaan varmistaa, että älykäs pysäköinti on toteutettavissa. Ratkaisu syntyi äänin 8-5. Osa lautakunnan jäsenistä olisi halunnut hylätä esittelijän ehdotuksen.

Esittelijä ehdotuksen mukaan maksullista pysäköintiä olisi kokeiltu Tapiolassa ja Leppävaarassa noin vuoden ajan.

Maksullisen pysäköinnin kokeilua käsiteltiin myös 31. toukokuuta, jolloin tekninen lautakunta palautti asian uuteen valmisteluun ensimmäisen kerran. Lautakunnan keväällä antaman linjauksen mukaisesti kokeilualueita vähennettiin ja rajattiin pienemmiksi sekä alennettiin korkeinta pysäköintimaksua kolmesta eurosta kahteen.

Ehdotus maksullisen pysäköinnin kokeilusta perustuu kaupunginhallituksen päätökseen hyväksyä Espoon pysäköinnin periaatteet ja pysäköinnin kehittämisohjelma. Päätöksen mukaan maksullista pysäköintiä voidaan kokeilla kahdella tai kolmella alueella Espoossa. Maksullisella pysäköinnillä tavoitellaan kadunvarsipaikkojen tehokasta käyttöä keskusta-alueilla, missä paikat on tarkoitettu ensisijaisesti lyhytaikaiseen asiointi- ja vieraspysäköintiin.

Espoon yleisillä alueilla ei tällä hetkellä ole lainkaan maksullista pysäköintiä.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.