Talviuintikausi Munkkiniemessä alkaa pian – onko siinä syy pitkään ikään?

Munkkiniemen Avantouimarit Ry:n uintikausi alkaa 1. lokakuuta.

Pian on aika kastella varpaansa viileään veteen. Munkkiniemen Avantouimarit Ry:n uintikausi nimittäin alkaa 1. lokakuuta. Munkkinimen uimarannalla voi harrastaa talviuintia, niin kauan kunnes pakkanen alkaa paukkua. Pakkasten myötä talviuinti muuttuu avantouinniksi.

Avantouinnin terveysvaikutuksista on puhuttu paljon. Avantouinti voi muun muassa parantaa kylmänsietoa ja verenkiertoa, vähentää kolotuksia, kipuja ja hengitystieinfektioita sekä yleistä terveydentilaa. Se hoitaa myös psyykeä: poistaa stressiä, antaa itsevarmuutta, parantaa unen laatua ja kohottaa fyysispsyykkistä vireystilaa. Munkkiniemen Avantouimarit Ry:n puheenjohtaja Kirsti Sysipuro-Pirinen huomasi myös nämä hyvät puolet avantouinnissa.

– Olen harrastanut avantouintia helmikuusta 2015 ja jäin samantien harrastukseen koukkuun. Harrastan juoksua säännöllisesti ja olen huomannut ,että avantouinti vie kaikennäköiset jäsenkolotukset mennessään, olo on kuin hieronnan jälkeen. Migreenikin on helpottanut. Se kiusaa enää muutaman kerran vuodessa, Kirsti kertoo.

Nämä eivät kuitenkaan ole ainoat syyt miksi avantouinnista on tullut melko tärkeä osa Kirstin elämää.

– Avantouinnissa on parasta se itsensä haastaminen, kylmään veteen pulahtaminen ja se voittajaolo uinnin jälkeen.

Heidän seurassaan on jäseninä paljon naisia, jotka ovat harrastaneet avantouintia jo vuosia. Heidän lajivalintaansa on ainakin kaksi selkeää syytä.

– He ovat sitä mieltä, että avantouinti on pitkän iän ja hyvän terveyden takana, Kirsti kuvailee.

Sysipuro-Pirinen suosittelee lajia kaikille, mutta muistuttaa että muutamia rajoituksia kuitenkin on. Avantouintia ei esimerkiksi suositella sydän- ja verisuonitauteja sairastaville. Kyseessä on urheilulaji, joten myöskään kuumeisena tai alkoholin vaikutuksen alaisena ollessa ei saa mennä avantoon.

Munkkiniemen avantouimarit Ry on uusi seura. Se on perustettu viime syksynä, mutta rohkeita jäseniä on jo reilut 160. Iloiseen joukkoon otetaan mieluusti lisää jäseniä pientä jäsenmaksua vastaan.

1. lokakuuta alkaen rannan käyttöaika on klo 6.00-22.00. Kausi päättyy 31.toukokuuta 2018. Rannalla on lämpimät pukukopit naisille ja miehille.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.