Leppävaaran ydiskeskusta kasvaa suunnitelmallisesti

Leppävaaran ytimeen rakentuu muun muassa uusi korttelialue.

Radan varrelle Leppävaaraan nousee entistä viihtyisämpi ja kestävämpi ydinkeskusta, jossa on hyvät liikenneyhteydet ja korkea joukkoliikenteen palvelutaso. Pohjois-Leppävaarassa aloituskortteliin tulee uusia koteja noin 700 asukkaalle.

Leppävaaran ytimeen uusi korttelialue

Pohjois-Leppävaaran pääakselina toimii Leppävaaranraitti, joka kokoaa pohjoisesta lähestyvän jalankulun ja pyöräilyn ja samalla johdattelee aseman suunnasta saapuvat liikkujat uudistettuun urheilupuistoon.

Leppävaaran ytimeen rakentuu uusi korttelialue, joka liittyy läheisesti Läkkitoriin. Kävelykeskustasta muodostuu kaupallisesti merkittävä kokonaisuus, mikä edistää Läkkitorin ympäristön kehittymistä vetovoimaisena keskusta-alueena. Uusi jalankulkureitti sujuvoittaa kulkemista Leppävaarassa. Yhteyden myötä myös kulku Lintuvaarantien ja Läkkitorin suunnalta kirjastoon selkeytyy.

Liikennesuunnitelmat vauhdissa

Leppävaaran keskuksen liikenneterminaali on Espoon vilkkain. Noin 50 000 vaihtotapahtumalla vuorokaudessa se on myös koko Helsingin seudun kolmanneksi vilkkain joukkoliikenteen solmukohta. Voimakkaasti kasvava asutus, kaupunkiradan jatkaminen ja lisääntyvät työpaikat edellyttävät keskuksen joukkoliikenteen palvelutason kehittämistä. Pääkaupunkiseudun yhteisenä suunnitelmana on myös saada Raide-Jokeri osaksi seudullista rakennetta.

Nopeammin pitkin baanoja ja kiskoja

Rautatieasemalle toteutetaan puuttuvat jalankulun ja pyöräilyn yhteydet radan yli ja lännen suuntaan sekä rakennetaan matkakeskustasoinen lämmin odotusterminaali, josta on sujuvat yhteydet linja-autoterminaaliin, juna-asemalle ja Raide-Jokerin pysäkille.

Jalankulku- ja pyöräily-yhteydet paranevat Turuntien pohjoispuolelle suunnitellun pyöräilyn baanan ja radan eteläpuolelle suunnitellun uuden Ratsukadun ylittävän kevyen liikenteen sillan myötä. Turuntien pohjoispuolelle tehdään pyöräilyn laatureitti, joka toimii osana jalankulku- ja palveluympäristöä.

Radan ja Turuntien etelä- ja pohjoispuoli yhdistetään uudella jalankulkusillalla, josta järjestetään yhteydet myös asemalaitureille ja terminaaliin. Liityntäpyöräpysäköinti suunnitellaan toimivaksi ja yhteydet asemalle ja terminaaliin selkeiksi. Muutoksen myötä pyöräpysäköinnin paikkoja saadaan huomattavasti lisää.

Leppävaaran kaupunkirakennetta eheytetään siirtämällä Turuntien katulinjausta lähemmäksi rataa. Samalla Lintuvaarantien eteläpää käännetään kulkemaan Portinvartijantielle. Muutos lisää korttelialueiden viihtyisyyttä ja turvallisuutta.

Autojen liityntäpysäköintipaikkoja tulee lisää – suurin osa niistä lämpimään keskitettyyn pysäköintilaitokseen, josta on esteetön yhteys uudelle kävelysillalle ja olemassa olevalle Turuntien alikululle.

Lähialueilla vireillä olevat kaavahankkeet tukevat Leppävaaran kehitystä monipuolisen asumisen ja palveluiden ytimenä. Monikon uusi koulukeskus urheilupuiston vieressä rakentuu lähitulevaisuudessa ja on helposti saavutettavissa mistä päin Leppävaaraa tahansa. Kaikkiaan Leppävaaran ytimen kaupunkikuva avautuu ja tiivistyy, mikä tuo sinne uudenlaista urbaania elämää.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.