Asunnottomien yö kaipaa kutomuksia: Käsityöntekijät Espoossa ovat innokkaita osallistujia

Espoon kaupunginkirjastoon on jo tullut villasukkia.

Asunnottomien yö on kansalaisliike, joka tukee jokaisen oikeutta omaan kotiin eli vakinaiseen asuntoon. Asunnottomien yön tapahtumia järjestetään useilla paikkakunnilla vuosittain 17. lokakuuta.

Asunnottomien yö -kansalaisliike toivoo, että ihmiset ottaisivat osaa päivään jo etukäteen kutomalla kodittomilla villasukkia, peruspipoja ja lapasia. Tuotokset jaetaan niitä tarvitseville Asunnottomien yön aikana. Esimerkiksi useat pääkaupunkiseudun kirjastot keräävät villasukkia, pipoja ja lapasia jaettavaksi Asunnottomien yön tapahtumissa.

Espoon kaupunginkirjaston lähes kaikki toimipisteet ottavat sukkia vastaan.

– Tämä kirjastojen osallistuminen Asunnottomien yön sukka- sekä neulekeräykseen on jo perinteinen. Onhan se toiminnassa jo kolmatta vuotta, Tiina Rysänen kertoo iloisesti Espoon kaupunginkirjastosta.

Rysänen kertoo, että vielä neuleuta ei ole tullut kovinkaan paljon, mutta kokemuksen mukaan tilanne ennättää kyllä vielä muuttua.

– Viime vuosien kokemuksella sanoisin, että vielä ehtii kertyä aika monta kassillista, Tiina jatkaa.

– Käsityöntekijät täällä Espoossa ovat olleet innokkaita neule-tempaukseen osallistujia. Neuleita voi mieluusti tulla yli tapahtuman tarpeen, sillä loput jaetaan joulun alla tarvitseville esimerkiksi yksinäisille joulutervehdyksinä. Kaikki neuleet päätyvät varmasti tarvitseville, nainen summaa sydäntälämmittävästi.

Rysänen kertoo, että Kirjastojen lisäksi myös seurakuntien kerhot ottavat neuleita vastaan.

Tuo hymy huulille rohkaisevalla tekstillä

Toivomuksia sukkalangan suhteen on muun muassa se, että lanka olisi ainakin 60-prosenttista villaa. Etenkin kokoluokat 43-46 ovat olleet tapahtuman aikana kovin kysyttyjä. Sukkiin ja muihin tuotoksiin kannattaa merkitä arvioitu kokonumero. Toki kutomusten oheen voi myös laittaa lämpivän ja rohkaisevan tekstin sukkien, pipon tai hanskojen saajalle.

Villasukkakeräyksen lisäksi on myös toinen Asunnottomien yöhön liittyvä keräys. Auta asunnotonta – lahjoita lapaset -kampanjan keräyspisteitä on nimittäin myös ympäri Suomen. Auta asunnotonta – lahjoita lapaset -kampanjan keräyspisteitä on myös ympäri Suomen. Espoossa lapasia voi toimittaa Unelma Tapiolaan.

Asunnottomien yö vuodesta 2002 lähtien

Suomessa YK:n kansainvälistä päivää köyhyyden poistamiseksi on vietetty vuodesta 2002 lähtien. Asunnottomien yö -kansalaisliike tukee jokaisen perusoikeutta vakinaiseen asuntoon, omaan kotiin. Asunnottomien yön kansalaisliikkeen järjestämiä tapahtumia on järjestetty vuosittain vähintään 20 paikkakunnalla, mikä tekee siitä yhden suurimmista sosiaali- ja terveysalan vuosittaisista mielenilmauksista.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.