Espoon me-talo haluaa lisätä yhteisöllisyyttä – toimintaa kehitetään jatkuvasti

Espoon tanssiopiston jazz-tytöt esiintyivät me-talon avajaisissa 20.9.

Espoon keskuksessa sijaitseva me-talo tarjoaa ainutlaatuisen paikan alueen asukkaille osallistua, innostua, harrastaa, työllistyä sekä olla iloksi ja hyödyksi. Espoon me-talon koordinaattori Johanna Vakkuri kertoo, että toimintaa kehitetään koko ajan yhteistyössä alueen asukkaiden, Espoon kaupungin ja eri järjestöjen kanssa.

– Paikastamme tekee ainutlaatuisen mahdollisuus päästä kokeilemaan erilaisia ja uusia asioita sekä vaikuttamaan toiminnan muotoutumiseen. Toimintamme on maksutonta ja pohjaa vapaaehtoisuuteen.

Me-talolla halutaan tarjota mahdollisuuksia muun muassa harrastaa. Tämän vuoksi heillä onkin jonkin verran harrastusvälineistöä jo valmiina. Lisäksi he ovat valmiita hankkimaan sitä tarpeen mukaan lisää. Toki he ottavat mielellään myös lahjoituksia vastaan.

– Olemme avoimia monenlaisille ryhmille suunnatuille kokeiluille ja ideoille ja kehotamme eri tahoja olemaan yhteydessä meihin.

Me-talolla on tarjolla muun muassa avointa ryhmätoimintaa, lasten iltapäivätoimintaa ja tapahtumia. Senioreille käynnistyy muun muassa vanhusten palvelujen Ystäväpiiri-ryhmätoiminta torstaisin aina 1.12 asti. Pian käynnistyy myös avoin nuorten aikuisten taide- ja piirustusryhmä.

Apua myös työllistymiseen

Työllistyminen ei aina ole niin helppoa, mutta me-talolla halutaan kehitellä keinoja myös tähän.

– Tarjoamme muun muassa harjoittelupaikkoja eri alojen opiskelijoille.

Jatkossa talon työllistävää vaikutusta on tarkoitus laajentaa esimerkiksi tarjoamalla mahdollisuuksia työkokeiluihin ja palkkatuettuun työhön.

– Työllistämme tällä hetkellä nuoria me-talolle keikkatöihin Work Pilots -sovelluksen kautta. Work Pilotsin kautta tarjoamme keikkatöitä erityisesti niille nuorille, joille ei ole kertynyt työkokemusta vielä. Suositusikäraja sovelluksen käyttämiseen on 15 vuotta, Vakkuri kuvailee.

Tällä hetkellä toiveita me-talon toimintaan on tullut melko paljon.

Heidän järjestämänsä ideointi-iltapäivän aikana tuli toiveita erilaisiin harrastustoimintoihin, kuten liikuntaryhmiin, kokkauskerhoihin ja avoimeen kahvilatoimintaan liittyen.

– Erilaisia tapahtumia, kuten kirpputoreja, lastentapahtumia ja yhteislaulua toivottiin myös. Keräämme toiveita jatkuvasti ja pyrimme vastaamaan niihin mahdollisimman nopeasti ja mahdollisuuksien mukaan, Vakkuri jatkaa.

Me-talo on toiminut Espoon Keskuksessa kesästä 2017 ja on auki joka arkipäivä 9-15. Lisäksi tiloissa kokoontuu ryhmiä ja erilaisia tapahtumia järjestetään myös iltaisin ja viikonloppuisin. Parhaiten me-talon tulevista tapahtumista löytää informaatiota heidän somekanavistaan.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.