Muraalit tuovat väriä Matinkylään ja Kivenlahteen

Serbialainen taiteilija Artez toteutti muraalin Matinkylään.

Muraalitaiteen kansainväliset kärkinimet ovat saapuneet syyskuussa Espooseen. Serbialainen taiteilija Artez toteutti muraalin Matinkylään, osoitteeseen Nelikkotie 18. Espanjalainen taiteilija Dulk maalaa teoksen Kivenlahteen, osoitteeseen Jälkimaininki 2.

Espoon teokset ovat osa valtakunnallista UPEA17-kaupunkitaidefestivaalia, jota järjestää Upeart-yhdistys. Teokset syntyvät yhteistyössä Espoon kaupungin kulttuurin yksikön ja Espoon Asuntojen kanssa.

– Espoossa ei ole ennestään tämän kokoluokan muraalimaalauksia. Onkin hienoa olla mukana kehittämässä kaupunkikuvaa taiteen keinoin, kommentoi Espoon Asuntojen isännöintijohtaja Aki Moilanen.

Artez on belgradilainen taiteilija, jonka tyyli on tunnistettava sekoitus perinteistä kuvituskuvaa ja fotorealismia mukailevaa maalausjälkeä. Hänen teostensa aiheet ovat viime aikoina keskittyneet mystisiin naishahmoihin ja luontoteemoihin. Artezin teoksia on nähtävissä Euroopan lisäksi myös Intiassa ja Etelä-Amerikassa.

Valencialainen Antonio Segura Donat eli Dulk on monipuolinen taiteilija, joka kuvaa muraaliteoksissaan usein tragikoomisia, sadunomaisia eläinhahmoja surrealistisessa ympäristössä. Hänen töitään voi katsella useissa suurkaupungeissa Euroopassa ja Pohjois-Amerikassa. Urbaanin seinätaiteen ohella Dulk tekee perinteisiä maalauksia, kirjojen kuvituksia, mainospiirroksia ja jopa veistoksia.

– Dulk ja Artez ovat muraalitaiteen kärkinimiä, jotka nauttivat laajaa kansainvälistä arvostusta. Nyt saamme heidän ainutlaatuisen kädenjälkensä Espooseen. Nämä taideteokset herättävät kaupungissa varmasti innostusta, kulttuuripäällikkö Tiina Kasvi Espoon kaupungin kulttuurin tulosyksiköstä sanoo.

Espoon teosten toteuttamisessa ovat mukana Espoon kaupunki, Espoon Asunnot, Espanjan suurlähetystö, Visit Finland, Tikkurila, Taike ja dripit.fi.

UPEA17-kaupunkitaidefestivaalin aikana toteutetaan tänä vuonna yli 20 pysyvää muraaliteosta 14 suomalaiskaupunkiin. Mukana on useiden kerrostalojen teossarjoja, kokonaisen talon peittävä teos sekä Pohjoismaiden korkein muraali 50 metriin kohoavissa tehdassiiloissa. UPEA järjestetään nyt toista kertaa.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.