Perhekummitoiminnalla valtavasti kysyntää Espoossa

Mannerheimin Lastensuojeluliiton Uudenmaan piirin perhekummitoiminta on toimintansa aikana tuonut yhteen sekä kummeja että niiden tarpeessa olevia perheitä. Kolme vuotta kummeina olleet Aiju ja Ari Väisänen ovat pariskunta, joka on aina kokenut tarvetta huolehtia muista ihmisistä.

– Valmistuimme perhekummeiksi vuonna 2013, ja tällä hetkellä meillä on järjestyksessä toinen kummisuhde, pariskunta kertoo.

Ensimmäisessä kummiperheessä lasten vanhemmat olivat eroamassa, ja äiti piti yksin huolta kolmesta lapsesta. Lasten harrastuskirjo oli laaja, ja Aiju ja Ari kävivät pyörähtämässä perheen luona niiden välissä.

– Olimme kuvioissa mukana niin kauan, kuin tarvetta oli. Perheen äidin aloittaessa työt ja saadessa tukea muualtakin jäimme hiljalleen pois kuvioista.

Aiju kertoo omanneensa syntymästä saakka hoivavietin, joka on vienyt hänet ihmisten pariin niin palkka- kuin vapaaehtoistyössäkin. Intoa elämään– ryhmä johdatti hänet kummitoimintaan, johon hän suostutteli Arinkin mukaan.

– Meille on jäänyt tästä toiminnasta hyvä mieli, ja voimmekin suositella vapaaehtoistoimintaa ihan tavallisille ihmisille.

Tämänhetkinen kummisuhde alkoi keväällä 2015 ja loppuu perheen muuttaessa ulkomaille.

Lisää kummeja haetaan jatkuvasti

MLL hakee jatkuvasti lisää kummeja, sillä avun tarpeessa olevia perheitä on ennätysmäärä. Espoossa on tällä hetkellä kymmenen perhettä, joissa odotetaan omaa perhekummia.

– Tämä toiminta sopii mielestäni niin pariskunnille kuin sinkuillekin, jos vapaata aikaa löytyy iltaisin ja viikonloppuisin, Aiju tuumii ja lisää, että aiempi kokemus järjestötyöstä on pelkästään plussaa.

– On tietysti oltava sosiaalinen, ihmisistä kiinnostunut ja omata leppoisa suhtautuminen. Kekseliäisyydestä on myös hyötyä esimerkiksi silloin jos miettii, mitä kaikkea kummiperheen lasten kanssa voi tehdä, Ari kertoo oman näkökulmansa.

Tämä ei kuitenkaan tarkoita sitä, että lasten kanssa pitäisi jatkuvasti kokea hiuksia nostattavia extreme-elämyksiä, vaan esimerkiksi pelaaminen ja lukeminen riittävät aivan hyvin.

– Haluan itse tuoda rauhan tunnetta perheeseen tällä tavoin.

Haastattelija: Hanna Onttonen

Artikkelin kirjoittaja: Iida Rekunen

Perhekummien Espoon koulutus alkaa 19.11. klo 10. Aikataulu kokonaisuudessaan sekä lisätietoa koulutuksesta löytyy osoitteesta www.olettärkeä.fi sekä jaana.ritola@mll.fi

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.