Kokkikartanon uuden mainoskyltin teki keravalainen grafittitaiteilija

Kokkikartanon mainoskyltin päälle oli keväällä maalattu graffiti, mistä syntyi ajatus teettää uusi mainoskyltti samalla teemalla keravalaisen graffititaiteilija Jouni Väänäsen toimesta. Maalausprojektista tuli samalla paikallinen hyväntekeväisyysprojekti.

Junaradan varressa sijaitseva Kokkikartanon mainoskyltti on ollut paikallaan jo vuosia ja yhtä pitkään se on ollut myös paikallisten graffitiharrastajien maalausten kohteena. Viimeisimmän kylttiin ilmestyneen graffitin takaa löytynyt tarina muutti kyltin ulkoasun lopullisesti.

– Kuulimme, että tämä graffiti oli maalattu menehtyneen keravalaisen nuoren muistoksi. Tämä ajatus kosketti meitä ja halusimme antaa tämän nuoren ystäville mahdollisuuden luvallisesti muistaa edesmennyttä ystäväänsä, kertoo Kokkikartanon toimitusjohtaja Kati Rajala.

Yhteistyössä Kokkikartano ja keravalaiset graffitiharrastajat löysivät nuoren muistoa kunnioittavalle maalaukselle paremman paikan Keravan keskustasta.

– Kokkikartano lähti rohkeasti mukaan ja antoi meille vapaat kädet muistamiseen tarkoitetun maalauksen toteutukseen. Radanvarressa sijaitseva kyltti, joka on väistämättä alusta asti ollut graffitien peitossa, voi nyt hyvällä todennäköisyydellä säilyä koskemattomana, kun siinä on tavallisen mainoksen sijaan graffitimaalauksella toteutettu mainos, kommentoivat muistomaalauksen tekijät.

Kokkikartanolle tämän uuden mainoksen toteutti graffititaiteilija Jouni Väänänen, alias Psyke. Hänkin on tyytyväinen muistoksi tehdyn maalauksen uuteen sijaintiin.

– Nyt Kahverin seinään tehty maalaus keravalaisen nuoren muistolle on osa Purkutaide-projektia. Maalaus palvelee ystävän muistamista arvokkaasti, taiteilija Väänänen kertoo.

Graffiti radanvarressa poiki myös lahjoituksen Keravan nuorten hyväksi, kun Väänänen ja Kokkikartano lahjoittivat yhdessä summan Keski-Uudenmaan nuorisoasuntoyhdistys Ry:lle.

– Kokkikartano on Keravalainen ruokatalo ja meistä tuntuu hienolta olla osa kaupunkikuvaa tällaisella arvojamme ja keravalaista tekemistä tukevalla tavalla, Kati Rajala jatkaa.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.