Auta keskosia ja muistisairaita – virkkaa turvalonkero

Tehdään yhdessä turvalonkeroita -kampanja on osa Omnia tekee hyvää -tekoja.

Espoon Työväenopisto sekä Omnia haluaa lahjoittaa 100 turvalonkeroa ennen joulua. Lahjoituskohteet ovat HUS Lastenklinikan keskososasto sekä Leppävaaran ja Kauklahden elä ja asu -seniorikeskukset. Mistä idea kampanjaan lähti?

– Idea kampanjasta syntyi Omnia, Espoon työväenopiston joululahjavalvojaisten valmistelukokouksessa. Työväenopiston käsityökurssien opiskelijat ovat muun muassa aikaisempina vuosina ommelleet nuppupeittoja keskosille sekä virkanneet villasukkia vanhuksille. Kokouksessa yhdeksi aiheeksi nousi hyväntekeväisyys ja turvalonkerot. Turvalonkeroiden tarvitsijoita kartoittaessa huomasimme, että virkatuilla mustekaloilla on kysyntää. HUSin keskososastolla turvalonkerot ovat joka päiväistä kulutustavaraa. Turvalonkeroa käsissä pitämällä vauvat eivät kisko niitä ja häiritse valvontalaitteita.  Vauvat saavat myös mukaansa kotiin oman mustekalan. Leppävaaran sekä Kauklahden Elä ja asu seniorikeskukset ottavat myös mielellään vastaan turvalonkeroita muistisairaille vanhuksille. Käsissä hypisteltävä virkattu mustekala rauhoittaa, yksi kampanjan vastuuhenkilöistä Saana Karlsson kuvailee.

Karlsson kertoo, että vastikaan alkanut kampanja on otettu vastaan positiivisesti.

– Hyväntekeväisyys ja käsityöt saavat yleensä ihmiset liikkeelle, Karlsson jatkaa.

Tehdään yhdessä turvalonkeroita -kampanja on osa Omnia tekee hyvää -tekoja. Turvalonkeroiden virkkausohjeet löytyvät osoitteessa omnia.fi/turvalonkerot2017-verkkosivuilta.

Jos tuntuu siltä, että haluaa osallistua, mutta epäilykset omista taidoista iskevät, niin silloin voi mennä esimerkiksi neuvontapajaan, joita järjestetään seuraavanlaisesti:

  • ma 4.12. klo 15-17      Sellon kirjasto
  • ti 5.12. klo 10-12         Ison Omenan kirjasto
  • ti 5.12. klo 17-19         Entressen Kirjasto
  • to 14.12. klo 17-20      Omnia Tapiola, Itätuulentie 1

Valmiita turvalonkeroita kerätään Espoon työväenopiston opetuspisteissä kampanjan ajan:

  • arkisin klo 9-20          Tapiola, Itätuulentie 1, 2. kerros
  • arkisin klo 9-15          Matinkylä-Olari, Kuunkehrä 2 B, 2.kerros
  • arkisin klo 9-15          Leppävaara, Adjutantinkatu 1, 1. kerros

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.