Elämäni kunnossa -hanke on vähentänyt yksinäisyyden tunteita

Elämäni kunnossa -hankkeen naisten välille on syntynyt luottamusta.

Monaliiku ry järjestää ilmaisia liikuntaryhmiä naisille ja tytöille. Tämän lisäksi he järjestävät myös urheilullista tapahtumaa koko perheelle.

Leppävaaran Nuorisotalon tiloissa järjestetään esimerkiksi tällä hetkellä joka tiistai klo 14.00-17.00 Elämäni Kunnossa -hyvintointiryhmä monikulttuurisille ja maahanmuuttajataustaisille naisille. Jouluna sekä kesällä ryhmät pitävät taukoa.

Kyseessä on ilmainen naisten hyvinvointiryhmä, jonka aikana harrastetaan liikuntaa, tehdään terveyskartoituksia sekä keskustellaan asiantuntijoiden kanssa terveyteen ja hyvinvointiin liittyvistä aiheista. Ryhmä on kokoontunut vuodesta 2015 lähtien. Millainen tunnelma ryhmässä on?

– Tunnelma on mukava ja ilmapiiri lämmin. Osallistujat ovat ystävystyneet keskenään. Heidän ja ohjaajien välille on myös muodostunut hyvä ja luottavainen suhde. Toiminnassamme naiset pääsevät avoimesti keskustelemaan asioista, joista he eivät välttämättä halua tai voi jutella muualla. Naiset tykkäävät ja nauttivat erityisesti liikunnasta, Katri Pöllänen Monaliiku ry:stä kertoo.

Hanke on vähentänyt yksinäisyyden tunteita

Pöllänen kertoo, että Elämäni Kunnossa -hankkeen hyvinvointiryhmistä on tullut paljon positiivista palautetta.

– Naiset ovat kertoneet muun muassa, että hanke on vähentänyt yksinäisyyden tunnetta ja lisännyt päivittäistä jaksamista. Useat ovat myös iloisia siitä, että he ovat päässeet tutustumaan uusiin ihmisiin. Mieliala on myös hankkeen myötä virkistynyt, Katri kertoo.

Ryhmässä jo olevat naiset myös kertovat, että he ovat saaneet paljon apua terveydellisiin kysymyksiin ja hanke on edistänyt liikuntaa vapaa-ajallakin.

Monaliiku ry:n toimintaan voivat osallistua kaikki naiset. Leppävaaran lisäksi Elämäni Kunnossa -Naisten hyvinvointiryhmiä järjestetään myös Espoon Keskuksessa, Herttoniemessä, Pasilassa, Vuosaaressa ja Tikkurilassa.

Monaliiku ry järjestämänä on tarjolla myös muuta ilmaista liikuntaa. He muun muassa järjestävät sulkapalloa, itsepuolustusta sekä esimerkiksi tanssia. Lisää Monaliiku ry:n ryhmistä löydät osoitteessa www.monaliiku.fi. Monaliiku ry:n kurssit ovat maksuttomia, mutta niille tulee ilmottautua ennakkoon.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.