Puheensorinaa länsimetrosta: ”Kyllä minusta tuli nyt espoolainen metromies”

Näin hiljaista hetkeä ei matkan varrella luultavasti enää nähdä.

Liikenne metron uudella, Matinkylän ja Ruoholahden välisellä osuudella käynnistyi suunnitellusti varhain lauantaiaamuna 18. marraskuuta. Ensimmäinen juna lähti silloin Matinkylästä kohti Vuosaarta tasan kello 5.09. Ensimmäisestä kyydistä on jo tovi, mutta länsimetro on edelleen iso puheenaihe.

Länsimetro on ollut kaikkien huulilla jo useiden kuukausien ajan, mutta nyt puheensorinaa aiheen tiimoilta tuntuu kuuluvan lähes jokaiselta kulmalta. Olipa sitä matkalla töihin, kotiin tai vaikkapa kauppaan, niin jossain vaiheessa lyhyttäkin matkaa kuulee ihmisten puhuvan länsimetrosta joko puhelimessa tai kasvotusten ystävien kesken. Länsimetro tuntuu korvanneen sään turvallisena keskusteluaiheena suomalaisten välillä.

Matkalta kuultua:

”Onhan kyllä niin paljon kivempaa odotella metroasemalla kuin ulkopysäkillä näillä säillä. Ja on myös kiva kun ei tarvitse nyt vaihtaa bussista metroon. Ah, ihanaa!”

”Kyllä minusta tuli nyt espoolainen metromies.”

”Yleensä en käy Espoossa, mutta nyt ajattelin huvikseni piipahtaa siellä, kun seutulippukin on tarjouksessa. Ihan oli mukavaa, vaikka mielummin matkustaisin maanpinnalla maisemia katsellen, mutta länsimetro on mielestäni silti ihan positiivinen juttu.”

”Mun kannattaa edelleen mennä töihin bussilla, koska sinne pääsee paljon näppärämmin sillä kuin metrolla, mutta salille pääsen nykyään vain ihan muutamassa minuutissa. Kiitos länsimetron. Jospa sinne salillekin tulisi nyt mentyä ahkerammin.”

”Länsimetro on varmasti erinomainen juttu niille, joiden ei tarvitse vaihtaa välissä. Valitettavasti itse en ole yksi näistä.”

”Matka-ajassa ei ollut kyllä merkittävää muutosta. Se on kyllä pieni pettymys.”

Twitteristä poimittua:

”Onko mitään espoolaisempaa nähty kuin ihmiset tulemassa taksilla metroon? #länsimetro”

”Matinkylässä iloinen kuulutus ”metro kulkee epäsäännöllisesti teknisen vian vuoksi.” Koko laituri pärähti nauramaan. #länsimetro”

”Valtava määrä ironiaa etsii huomisaamusta lähtien uutta kohdetta. #länsimetro”

Nyt länsimetroa voi testata hieman normaalia edullisempaan hintaan, sillä HSL Mobiililippu -sovelluksella seutulipun voi ostaa tarjoushintaan sisäisen lipun hinnalla (2,90 euroa) 3.12. asti.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.