Espoon Vihreät vastustaa Espoonväylää: ”Ei edistä ilmastotavoitteita”

Kuvituskuva

Kaupungin suunnitelmissa Espoon Keskuspuiston halkaisisi tulevaisuudessa nelikaistainen väylä, joka kulkisi osan matkasta rinnan nykyisen Finnoontien kanssa. Väylän varrelle Söderskoginaukean ympäristöön ja Bosmalmiin rakennettaisiin uusia asuntoja, joista monet työntyisivät Espoon Vihreät ry:n mukaan syvälle Keskuspuiston metsäalueelle.

-Espoonväylän molemmin puolin suunnitellut kerrostalokorttelit näyttäisivät synnyttävän kaupunkia, johon tullaan nukkumaan ja jonka ohi ajetaan autolla 60 kilometrin tuntinopeudella. Saisimme Espooseen lisää vanhan ajan nukkumalähiötä luonto- ja virkistysarvojen kustannuksella. Tällaiseen ei kannata ryhtyä, kommentoi kaupunkisuunnittelulautakunnan jäsen Risto Nevanlinna (vihr).

-Toteutuessaan nämä suunnitelmat nakertaisivat jälleen kerran Keskuspuiston metsää ja uhkaisivat monipuolisia ja rikkaita luontoarvoja. Espoonväylä ja siihen liittyvä uusi rakentaminen haittaisivat myös Keskuspuiston virkistyskäyttöä mm. liikennemelun lisääntyessä metsän siimeksessä ja rikkomattoman metsäalueen pienentyessä, sanoo kaupunkisuunnittelulautakunnan varapuheenjohtaja Henna Partanen (vihr).

Espoon Vihreiden mielestä Finnoontien turvallisuutta ja liikenteen sujuvuutta voidaan parantaa monilla muillakin keinoin kuin rakentamalla kokonaan uusi rinnakkaistie. Lisäksi henkilöautoilua lisäävä väylä olisi ristiriidassa Espoonilmastotavoitteiden kanssa. Espoo tavoittelee hiilineutraaliutta vuoteen 2030 mennessä, ja liikenteen päästöjen alentaminen on tavoitteeseen pääsemisessä yksi keskeinen tekijä.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.