Espoon koulujen pihoille voi tulla digitaalisia liikuntapelejä

Kuvituskuva

Koulujen pihoille saattaa tulevaisuudessa tulla interaktiivisia palloseiniä.

Espoon koulujen pihasuunnitteluohje määrittelee sekä peruskorjattavien että uusien koulujen pihasuunnittelua.

Ohjetta on nyt täydennetty niin, että se huomioi lasten ja nuorten maailman digitalisoitumisen sekä sen vaikutukset liikkumiseen.

Pihasuunnitteluohjeen täydennys merkitsee käytännössä sitä, että tulevaisuudessa Espoon koulujen pihoilla on valmiudet digitaalisten liikuntapelien asentamiseen.

Niitä voivat olla esimerkiksi interaktiiviset palloseinät, joissa voidaan haastaa osallistujia osumaan pallolla tiettyyn kohtaan seinässä tai tekemään määrätty määrä maaleja tietyssä ajassa.

Espoon kaupungin digitalisoituvan liikunnan hankkeen projektipäällikkö Kimmo Leinonen pitää pihasuunnitteluohjeen uudistusta merkittävänä.

Lapset viettävät paljon aikaa juuri kouluissa, joten sinne on luontevaa tuoda nykyistä enemmän myös digitaalisia liikuntapelejä.

– Pihasuunnitteluohje määrittelee kaikki koulujen pihasuunnittelussa huomioitavat asiat saattoliikenteestä pihavarustukseen. On siis hienoa, että nyt myös digitaalisen liikunnan mahdollisuudet huomioidaan jo suunnitteluvaiheessa, Kimmo Leinonen kertoo tiedotteessa.

Valtakunnallisen vuoden 2022 Pelaajabarometrin mukaan 76,2 prosenttia 10–19-vuotiaista pelaa digitaalisia pelejä viikoittain tai useammin. Digitaaliset liikuntapelit voivat innostaa erityisesti niitä, joilla ei ole liikuntaharrastusta.

Kimmo Leinonen haluaakin kumota yleisen ennakkoluulon, jonka mukaan liikunnan digitalisoituminen uhkaa tai vähentää liikkumista perinteisesti koetulla tavalla.

– Digitaalisten liikuntapelien keskeinen vahvuus on huvin ja hyödyn yhdistäminen, mikä toimii monelle pelaamisen lähtökohtana. Liikunta voi tulla pelaamisen sivutuotteena ilman, että pelaaja edes kokee harrastavansa liikuntaa, Leinonen sanoo.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.