Espoon kaupunkiradan rakentaminen vauhtiin

Tammikuussa 2024 alkaneet Espoon kaupunkiradan rakennustyöt ovat edenneet rivakasti Leppävaaran ja Keran välisellä alueella.

Maastossa näkyviä töitä tehdään nyt alueurakka 1:n puitteissa.

Ensimmäisiä työvaiheita ovat olleet puuston poisto ja pintamaiden poisto sekä työmaaliittymän rakentaminen Turuntieltä Säterinpuistoon.

– Säterinpuistossa on tehty maankaivuutöitä, kuten pintamaan poistoa, nykyisen radan pohjoispuolella. Työmaatietä Säterinpuistosta kohti Kilon asemaa on rakennettu jo puoleenväliin saakka. Pintamaan poisto on edennyt tulevan Rantaradanbaanan osalta Säteristä Kilon kallioleikkaukseen asti, kerrotaan Väyläviraston helmikuun uutiskirjeessä.

Myös pontitustyöt Kilon alueella tulevan Lansantunnelin kaukalon kohdalla aloitettiin.

– Pontituksessa usean metrin pituisia, limittäin kiinnittyviä teräspontteja upotetaan nykyisten raiteiden viereen. Ponttiseinän takana voidaan tehdä esimerkiksi maankaivuuta seinän toisella puolella olevan maan pysyessä tukevasti paikoillaan, valottaa uutiskirje

Espoon kaupunkirata -hankkeessa rakennetaan kaksi lisäraidetta Leppävaaran ja Kauklahden välille nykyisten raiteiden viereen, jotta lähi- ja kaukoliikenteen junaliikenne sujuvoituu.

Espoon kaupunkirata -hanke on jaettu neljään alueurakkaan sekä erillisiin louhinta-, sähkörata- ja turvalaiteurakoihin.

Alueurakka 1 on urakoista laajin, ja sen urakoitsijana toimii GRK Suomi Oy.

Ensimmäisen alueurakan yhteydessä GRK toteuttaa varsinaisten ratatöiden lisäksi myös useita siltakohteita muun muassa Säterinpuistoon, Kilon asematunneliin, Lansaan, Dreijaan sekä Keran alueelle.

– Lisäksi Leppävaaran, Keran ja Kilon asemia uusitaan. Urakkaan sisältyy myös varsinaisen ratahankkeen sisällön lisäksi Espoon ja Kauniaisten kaupunkien rahoituksella tehtävän Rantaradanbaanan eli pyöräilyn laatukäytävän rakenteita, tiedotti GRK Suomi Oy.

Koko kaupunkiratahankkeen rakennustöiden on määrä valmistua vuonna 2028.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.