Espoon kaupunginmuseo digitoi vanhoja kuvia

Soukka, 1970-luku. Kuva: Asuntosäätiön kokoelma.

Suomen opetus- ja kulttuuriministeriö on myöntänyt avustuksia museokokoelmien digitointiin ja julkaisuun verkkopalvelu Finnassa. Avustuksen saajia oli 22 ja Espoon kaupunginmuseolle myönnetty avustus oli yksi suurimpien digitointiavustusten joukossa.

Vuonna 2020 toteutettavassa ”Ikkunat auki Espooseen” -hankkeessa Espoon kaupunginmuseo digitoi ja julkaisee Espoon rakennettua kulttuuriperintöä eri näkökulmista. Avustuksen myötä Finnaan avataan muun muassa Asuntosäätiön dioja Tapiolasta, Soukasta ja Kivenlahdesta, rakennuspiirustuksia 1950-1970-luvuilta eri puolilta Espoota sekä Espoon kartanoon ja Villa Elfvikiin liittyvää esineistöä.

Mukana hankkeessa ovat myös Espoon kaupunginmuseon vapaaehtoisista kuvaajista koostuva Kuvakamut, jotka kuvaavat Espoon nykyhetkeä yhdessä ideoiduista näkökulmista. Digitointihanke liittyy myös Espoon kulttuuriympäristöohjelman valmisteluun ja toteutukseen eli ESKO-projektiin.

Olemme hyvin iloisia saadessamme näin huomattavan avustuksen digitointityöhön Opetus- ja kulttuuriministeriöltä, sanoo museon palveluyksikön päällikkö Riitta Kela.

Tarve säilyttää ja tarjota aineistoa digitaalisessa muodossa on kasvanut ja olen tyytyväinen, että avustuksen myötä voimme vastata tähän tarpeeseen tuomalla tuhansia espoolaisia valokuvia, arkistodokumentteja ja esineitä kaikkien tutkittavaksi ja käytettäväksi verkkopalvelu Finnassa.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.