Keski-Uudenmaan yrityksiä tuettiin kasvun tielle

Keski-Uudellamaalla toimii kuntien omistama kehittämisyhtiö Keuke, joka auttaa alueen yrityksiä kehittymään ja kasvamaan.

Keuken mukaan potentiaalisiin kasvuyrityksiin panostaminen kannattaa. Keski-Uudenmaan Kehittämiskeskus Oy:n (Keuke) viime vuonna päättyneessä kasvuyrityshankkeessa saavutettiin Keuken mukaan loistavia tuloksia. Mukana olleiden 26 kasvuyrityksen liikevaihto kasvoi vuosien 2015–2018 välisenä aikana 19,43 prosenttia.

Samana aikana syntyi yrityksiin myös yhdeksän kansainvälistymissuunnitelmaa ja henkilöstön lukumäärä kasvoi merkittävästi 13 mukana olleessa yrityksessä. Kolmetoista yritystä aloitti hankkeen aikana myös kokonaan uuden liiketoiminnan.

Oman kasvupotentiaalin tunnistaminen yrityksessä on avainkysymys. Ja kun tiedetään, että yrittäjien ajan puute ja hallinta ovat suurimpia kasvun esteitä, niin yksilöllisillä kasvusuunnitelmilla ja johdonmukaisella sparrauksella saadaan tunnistamisen jälkeen aikaiseksi myös tuloksia, toteaa Keuken toimitusjohtaja Elina Pekkarinen tiedotteessa.

Hankkeen paras anti oli siis se, että saimme yritykset keskittymään kasvun tekemiseen arkisista kiireistä ja haasteista huolimatta. Tätä kasvunmallia tulemme käyttämään jatkossakin ja tulemme keskittymään yhä enemmän juuri kasvupotentiaalin tunnistamiseen ja kasvun tekemiseen.

Kasvuyrityshanke eli BIITTI yritystiimit Uudellamaalla -hanke oli kolmen uusmaalaisen kehitysyhtiön yhteinen, rohkea ja kunnianhimoinen projekti, jonka tavoitteena oli uudistaa innovatiivisesti ja osallistavasti kasvuhaluisten yritysten kehittämispalveluita ja tarjota kasvua hakeville yrityksille pysyvä kehittämisalusta.

Keuke neuvoi yli 2 000 asiakasta

Keuke neuvoi vuonna 2019 yhteensä 2099 yritystä.

Edelliseen vuoteen verrattuna se on pari kymmentä asiakasta vähemmän. Sen sijaan neuvontatoimenpiteiden tuotoksia oli yhteensä 2084 kappaletta, mikä on yli 600 enemmän kuin edellisenä vuonna.

Neuvonnan tuloksissa näkyy, että asiakkaiden kanssa tehdään todella paneutuneesti töitä ja pyritään löytämään asiakkaalle oikeat ja parhaat tavat kehittää ja kasvattaa yritystä. Tämä näkyy myös asiakastyytyväisyydessä. 89 prosenttia asiakkaistamme kertoi saaneensa apua juuri siihen asiaan, johon apua hakikin, Pekkarinen kertoo.

Keuke neuvoo kaikissa yritystoimintaan liittyvissä asioissa, esimerkiksi myynnin ja markkinoinnin aktivoimisessa, talous- ja rahoituskysymysten läpikäynnissä, investointien suunnittelussa, yhteistyökumppaneiden löytämisessä, kansainvälistymisessä ja omistajan vaihdoksissa. Keuke on yrittäjänmyönteisten kuntien ja kaupunkien omistama. Toimialueena on Järvenpää, Karkkila, Kerava, Nurmijärvi, Pornainen, Sipoo ja Tuusula.