Espoolaisravintola julkaisi oman keittokirjan

Hanasaaren keittokirja on Robert Lindströmin, Lukas Hemnellin ja Nina Weckströmin yhteistyön tulos.

Espoon Hanasaaressa toimivan ravintolan aterioista on julkaistu keittokirja nimeltään Ravintola Plats – Pohjoismaista gastronomiaa Hanasaaren keittiöstä.

Kyseessä on myös ensimmäinen Hanasaaren ruotsalais-suomalaisen kulttuurikeskuksen keittokirja.

Kirjan on kirjoittanut Hanasaaren ravintolan keittiöpäällikkö Lukas Hemnell yhteistyössä toimittaja Nina Weckströmin ja valokuvaaja Robert Lindströmin kanssa.

Kirjassa esitellään useita Hanasaaren Ravintola Platsin alku-, pää- ja jälkiruokia. Lisäksi se tarjoaa katsauksen Hanasaaren arkeen ja työhön kulissien takana: kalastaja tuo päivän saaliin, kokki on luonut Hanasaaren oman oluen ja lihantuottaja työskentelee ekologisemman tulevaisuuden puolesta.

– Tuntuu todella jännittävältä. Olemme tehneet töitä keittokirjan parissa koko vuoden 2020. On aivan erityinen tunne saada valmis, painettu kirja käsiinsä, kertoo tiedotteessa Hanasaaren keittiöpäällikkö Lukas Hemnell.

Kirjan resepteistä vastaa Lukas Hemnell, ja niissä yhdistyvät klassiset suomalaiset ja ruotsalaiset ruokalajit sekä moderni ote. Raaka-aineet ovat kaiken lähtökohta.

– Olen itse kasvanut saaristossa ja minun inspiraationi ja ruokafilosofiani perustuvat pitkälti siihen, mitä lähialueiden meri, metsät ja niityt tarjoavat, Hemnell kertoo.

Keittokirjan muista teksteistä vastaa ruokaintoilija Nina Weckström, joka on aiemmin toiminut Hufvudstadsbladetin toimittajana.

– Kirjan tekeminen on ollut erittäin kiinnostava ja inspiroiva projekti. Kyse on gastronomiasta, niin hyvästä ruoasta, että sen syömistä ei millään haluaisi lopettaa. Kaikki ruokalajit eivät ole aivan helpoimmasta päästä, mutta reseptien ensisijainen tarkoitus onkin inspiroida, eikä niitä välttämättä tarvitse noudattaa aivan pilkulleen, Nina Weckström huomauttaa.

Valokuvaaja Robert Lindström kuvaa kirjaprojektia nautinnolliseksi.

– Saimme toteuttaa itseämme ja tuoda vapaasti esiin ideoita ja ajatuksia erilaisista kuvakulmista. Oli ilo käydä töihin, hän sanoo.

Hummerikeitto, resepti keittokirjasta

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.