Lintukuvia Suurpellosta on esillä näyttelyssä

Näyttelykuva. Kuva: Bore Wanner

Opinmäen kampuksen näyttelyseinässä osoitteessa Lillhemtintie 1 avautuu lintukuvanäyttely: Lintukuvia Suurpellosta / Bird photos from Suurpelto.

Kuvat ovat esillä 30.4 – 31.8.2021.

Näyttelyssä on esillä kuvia usein näkyvistä linnuista Suurpellossa Kehä 2:n viereisillä rakentamattomilla alueilla.

Näyttelyllä halutaan opastaa erityisesti Suurpellon asukkaita ja Opinmäen koulujen oppilaita tunnistamaan näitä lintulajeja.

Suurpellon alueella on havaittu noin 80 lajia, joista iso osa on pesiviä lintuja. Joukossa on jopa harvinaisuuksia, kuten liejukana, joita pesii täällä 2 – 4 paria, koko Suomessa noin 200 paria. Keskustakorttelin rakennusmonttu on rakennustöiden viivästymisen takia muuttunut lintulammeksi, jossa majailee monia kahlaajia kuten rantasipi, liro, punajalkaviklo. Myös sorsat ja komea lapasorsa viihtyvät täällä.

Lintunäyttelyn puuhamiehelle Bore Wannerille Suurpelto on tullut vuosien varrella tärkeäksi lintukuvauspaikaksi.

Surullisena Bore Wanner kertoo, että alue on jatkuvan rakennustöiden myllerryksessä ja 10 vuoden kuluttua tuskin mikään näistä ”lintualtaista” on jäljellä.

– Jääpä jälkipolvelle ihmettelemistä, että pesikö täällä tosiaan liejukana, taivaanvuohi, punajalkaviklo, keltavästäräkki ja niin edelleen. Espoolaisten kannattaa käydä paikan päällä, sillä nyt on parhaat ajat lintujen tarkkailuun. Lähiluonnolla on paljon annettavaa, se meidän on säilytettävä tuleville sukupolville, Wanner lisää.

Näyttelyn lisäksi järjestetään, mikäli koronarajoitukset sallivat, ohjattuja koululais- ja yleisöopastuksia muutaman kerran toukokuussa.

Näyttelyn järjestävät yhteistyössä Suurpelto-seura ja luontovalokuvaajat: Micha Fager, Janne Haapa-aho, Ilkka Hurme, Timo Leppäharju ja Bore Wanner.
Näyttelyä tukevat taloudellisesti Espoon kaupunki, Puutarhamyymälä Muhevainen ja T2H I ihania koteja.

Näyttelykuva. Kuva: Bore Wanner

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.