Espoo on valittu Vuoden matkailualueeksi ensimmäisenä Suomessa

Espoo on valittu kautta aikain ensimmäiseksi vuoden matkailualueeksi Suomessa. Valinnan ovat tehneet Visit Finland, Suomen matkatoimistoalan liitto SMAL sekä Tutkimus- ja Analysointikeskus TAK Oy.

Vertailussa oli mukana kaikkiaan 111 kuntaa, seutukuntaa ja maakuntaa, joista majoitustiloja on saatavilla ympäri vuoden.

Espoon kaupunki katsoo tiedotteessaan, että Espon hyvä tulos on seurausta Espoo Marketing Oy:n pitkäjänteisestä yhteistyöstä alueen matkailuyrittäjien ja -toimijoiden kanssa sekä Visit Espoon suunnitelmallisista ja kohdennetuista markkinointitoimenpiteistä alueen matkailun edistämiseksi. Myös vapaa-ajan matkailun sekä kokous- ja kongressimatkailun saralla on tehty pitkään yhteistyötä.

-Upea vuosien yhteismarkkinointi, kehitystyö ja yhdessä oppiminen Espoon matkailutoimijoiden kanssa palkittiin Matka 2019 -messuilla, iloitsee Espoo Marketing Oy:n toimitusjohtaja Jaana Tuomi.

Espoon vetovoimaisimmat matkailukohteet ovat Nuuksio, Suomen luontokeskus Haltia, Espoon modernin taiteen museo Emma, innovaatioekosysteemi Espoo Innovation Garden sekä uusimpana Espoon Rantaraitti, jonka merellistä maailmaa ja palveluita kehitetään edelleen.

Jatkossa Vuoden matkailualue tullaan valitsemaan vuosittain.

-Huomionosoituksella halutaan kiinnittää huomiota asioihin, joiden kehittämisen tulisi olla matkailualueiden tavoitteena.

Alueita arvioitiin seuraavin kriteerein: majoitusliikkeiden vieraiden määrän kehitys, matkailijoiden viipymän kehitys sekä lomamatkailijoiden yöpymisten määrän tasainen jakautuminen vuoden ajalle eli sesonkivaihteluiden vähäisyys. Lisäksi rajatutkimuksissa haastateltiin maakunnassa vierailleita ulkomaalaisia ja heidän valmiuttaan suositella Suomea matkakohteena.