Ekaluokkalaiset siunataan koulutielle Espoossa

Koulun aloittaminen on suuri elämänmuutos lapselle ja hänen lähipiirilleen. Satojen muiden pikkukoululaisten tavoin leppävaaralainen Viivi Härkönen, 7, aloittaa koulutaipaleensa kotikirkostaan.

– Kun luin seurakunnan kutsun siunauskirkkoon Viiville, hän sanoi, että haluaa osallistua, koska siellä saa yllätyksen ja Lasten Raamatun. Vanhempana ajattelen, että on ihana, kun lapsi saa siunauksen koulutielle ja pyydämme yhdessä turvaa ja kaikkea hyvää koulun aloitukseen, kertoo Viivin äiti, Mirka Härkönen.

Härkösen perhe odottaa esikoisensa koulun alkua innokkain mielin.

– Viiville Ruusutorpan koulu ja paikat ovat tuttuja, koska hän on käynyt eskarin samassa koulussa. Suurin jännitysmomentti on se, onko luokalla vanhoja kavereita ja kuka on opena. Se kaikki selviää ensimmäisenä koulupäivänä.

Poikkeusjärjestelyjä ja virtuaalisiunauksia koronan vuoksi
Ennen H-hetkeä Mirka Härkönen osallistuu tyttärensä kanssa siunauskirkkoon Leppävaaran kirkossa. Koronatilanteen vuoksi koululaisten siunaamiset järjestetään tänä vuonna Espoossa poikkeusjärjestelyin, turvallisuuteen erityistä huomiota kiinnittäen. Jotta kirkkohetket toteutuvat väljästi, on tilaisuuksia lisätty ja osassa noudatetaan vierasmäärärajoituksia.

Leppävaaran ja Olarin kirkon tilaisuuksiin ilmoittaudutaan ennakkoon. Tapiolan seurakunnassa ekaluokkalaiset saavat puolestaan virtuaalisen siunauksen koulutaipaleelleen. Moni seurakunta muistaa pikkukoululaista Lasten Raamatulla.

Poikkeusjärjestelyjä ja virtuaalisiunauksia koronan vuoksi

Ekaluokkalaisten siunauskirkot Espoossa

Espoonlahden seurakunta:

• Espoonlahden kirkko ti 11.8. klo 18. Ekaluokkalaiset ja opettajat kouluilta: Eestinkallio, Latokaski, Maininki, Meritori, Nyöykkiönlaakso ja Saunalahti.
• Espoonlahden kirkko ke 12.8. klo 18. Ekaluokkalaiset ja opettajat kouluilta: Iivisniemi, Kantokaski, Laurinlahti, Martinkallio, Koulumäki ja Soukka.

Molempien tilaisuuksien lopuksi jäätelötarjoilu ja koululaiselle lahjaksi Lasten Raamattu. Ei ennakkoilmoittautumista.

Espoon tuomiokirkkoseurakunta:

Koronatilanteen vuoksi tulijoiden toivotaan jakaantuvan kahteen ryhmään sukunimen alkukirjaimen perusteella, jotta kappeleissa ja kirkossa on riittävän väljää: ensimmäiseen tilaisuuteen A-M ja toiseen tilaisuuteen N-Ö. Kirkkohetken jälkeen ekaluokkalaisille jaetaan lahjaksi Lasten Raamattu ja nautitaan tarjoilusta. Ei ennakkoilmoittautumista.

• Espoon tuomiokirkko ke 12.8. klo 17.15 (A–M) ja klo 18.45 (N–Ö).
• Auroran kappeli ke 12.8. klo 17 (A–M) ja klo 19 (N–Ö).
• Kauklahden kappeli ke 12.8. klo 17 (A–M) ja klo 19 (N–Ö).
• Kalajärven kappeli ke 12.8. klo 18 (A–M) ja to 13.8. klo 18 (N–Ö).
• Laaksolahden kappeli to 20.8. klo 17 (A–M) ja klo 19 (N–Ö).

Leppävaaran seurakunta:

• Leppävaaran kirkko ke 12.8. klo 17, 18 ja 19. Tilaisuuksiin ilmoittaudutaan ennakkoon verkossa nuortensiipi.fi. Jokainen ekaluokkalainen saa postitse kutsun, jossa on ohjeet ilmoittautumiseen. Kirkkohetket täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä. Perheestä voi lapsen lisäksi osallistua yksi aikuinen. Ekaluokkalaiset saavat lahjaksi Lasten Raamatun. Jos 12.8. tilaisuudet täyttyvät kokonaan, järjestämme kirkkohetken myös 11.8.

Olarin seurakunta:

• Olarin kirkko ma 10.8. klo 17, 18 ja 19. Tilaisuuksiin ilmoittaudutaan ennakkoon verkossa nuori.chapple.fi/ekaluokkalaisten-siunaus/. Kuhunkin tilaisuuteen mahtuu max. 25 ekaluokkalaista ja heille kaksi vierasta.

Tapiolan seurakunta:

• Koululaisten siunaaminen virtuaalisesti ti 11.8. klo 18. Tilaisuus lähetetään suorana Facebook-sivulla Tapiolan seurakunnan lapset ja perheet (ei edellytä rekisteröitymistä). Tilaisuuteen ei tarvitse ilmoittautua, vaan siihen osallistutaan kotoa käsin

Esbo svenska församling:

• Esbo domkyrka må 24.8. kl. 18.00. Alla som börjar sin skolstig är välkomna till domkyrkan för att bli välsignade. Ingen förhandsanmälan behövs! Vi bjuder på en liten kvällsbit i Förrättningskapellet invid domkyrkan efter kyrkstunden.

Lapset nauttivat viimeisistä lomaviikoista ennen koulun alkua. Koulun alku on monelle jännä paikka.