Desinfiointirobotti auttaa siivouksessa Jorvin sairaalassa

UV-C-desinfiointirobotti Jorvin sairaalassa. Kuva: Pietari Hatanpää

Jorvin sairaalassa on otettu käyttöön UV-valolla toimiva desinfiointirobotti.

Robotti on saatu Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiiriin Husiin lahjoituksena Euroopan unionilta.

– UV-C-desifiointia voidaan käyttää laajasti infektioiden torjuntaan, koska se on tehokas menetelmä tuhota viruksia ja bakteereita, Hus tiedottaa.

Jorvin sairaalan osastolla U2 hoidetaan potilaita, joilla on vaativia, tehohoitoa edellyttäviä palovammoja. Palovammakeskukseen on keskitetty koko maan vaikeiden palovammojen hoito. Osastolle nyt saapunut desinfiointirobotti on Husin mukaan tehokas täydennys normaaliin sairaalasiivoukseen.

– Desinfiointirobotin käyttämä UV-C-valo on nopea, tehokas ja monipuolinen menetelmä tuhota viruksia ja bakteereita ilman kemikaaleja.

Robotti desinfioi tilan, kosketuspinnat, johdot ja välineet yhdellä kertaa.

Tämä on hyödyksi, sillä hoitohuoneissa puhdistettavia pintoja on runsaasti. Kun pinnat ovat puhtaat, tila on turvallinen eivätkä mikrobit leviä niiden kautta.

– Robotti ei korvaa tärkeää laitoshuoltajan puhdistustyötä, mutta se on tervetullut apulainen, joka viimeistelee potilashuoneen desinfioimalla. Robotin hyödyntäminen lisää potilasturvallisuutta ja sillä on myös vaikutusta laatuun. Laitteen käyttö vaatii erikoisosaamista, johon laitoshuollon työntekijät koulutetaan huolellisesti, kertoo tiedotteessa laitoshuollon palveluesimies Merja-Tiina Uitto HUS Asviasta.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.