Asuintaloja koulun ja päiväkotien paikalle Leppävaarassa

Kuvituskuva.

Asuintalojen asemakaavoitus entisen koulun ja päiväkodin paikalle Leppävaaran Mäkkylänkujalle etenee.

Espoon kaupunkisuunnittelulautakunta päätti 10. marraskuuta 2021 asettaa nähtäville Mäkkylänkujan asemakaavan muutosehdotuksen sekä pyytää ehdotuksesta tarvittavat lausunnot ja kaupungin toimialojen kannanotot.

Alueella toimineet ruotsinkielinen koulu Boställskolan ja päiväkoti Boställs daghem ovat siirtyneet uuteen koulukeskus Monikkoon syksyllä 2021. Suomenkielinen Mäkkylän päiväkoti lopettaa toimintansa alueella vuonna 2022.

Espoon kaupungin tilapalveluilla ja sivistystoimella ei ole käyttöä nykyisille, kaupungin mukaan huonokuntoisille rakennuksille.

– Koulu- tai päiväkotitoiminnan jatkaminen Kehä I:n varrella ei ole mahdollista nykyisten melu- ja pienhiukkasmääräysten mukaan, kerrotaan kaavamuutoksessa.

Asemakaavamuutoksen tavoitteena on muuttaa opetustoimintaa, sosiaalitoimea ja terveydenhuoltoa palvelevien rakennusten alue sekä osa lähivirkistysaluetta asuinkerrostaloalueeksi. Lisäksi mahdollistetaan päivittäistavarakaupan rakentaminen alueelle.

Alueelle muodostuu kuusi asuinkerrostalojen korttelialuetta ja kaksi niitä palvelee yhteiskäyttöistä korttelialuetta. Kerrostalojen suurin sallittu kerrosluku vaihtelee kahdesta seitsemään kerrokseen. Rakennusoikeutta on tulossa yhteensä 12 950 kerrosneliömetriä.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.