Matinkylään valmistuu koulurakennus nimeltään Valotalo

Valotalon sisäpiha. Kuva: EKK:n arkisto

Matinkylään vuodenvaihteessa 2021-2022 valmistuva koulurakennus on saanut nimekseen Valotalo.

Kampuksella toimivat Espoon kristillinen koulu, päiväkoti Aarteet sekä taidekoulu Talentti.

Nimi Valotalo voitti vuonna 2020 järjestetyn nimikilpailun. Nimikilpailun tulos julkistettiin 3. marraskuuta 2021.

– Nimi jää helposti mieleen ja toimii yhdessä rakennuksen ulkoseinällä näkyvän taideteoksen kanssa, Espoon kristillinen koulu tiedotti.

Taiteilija Kaarina Kaikkosen luoma kaksiosainen taideteos ulottuu julkisivun ja sisäpihan puolelle. Teoksen nimi on Voima virtaa. Se kuvaa valonsäteitä, jotka hajoavat kaikkiin spektrin väreihin. Julkisivun puolella valonsäteet tulevat taivaalta maata kohti, ja sisäpihalla valo säteilee ulko-ovelta ulospäin.

Valotalon tilat palvelevat espoolaisia perheitä ja yhteisöjä kouluaikana sekä iltaisin ja viikonloppuisin harrastus- ja kokoontumispaikkana.

Uusi koulurakennus valmistuu Matinkylän urheilupuiston naapuriin, Hauenkalliontien ja Matinkartanontien risteykseen osoitteeseen Matinkartanontie 13.

Koulurakennukseen on suunniteltu opetustilat 500 oppilaalle. Rakennustyöt aloitettiin toukokuussa 2020. Espoon kristillinen koulu pääsee aloittamaan lukukauden uusissa tiloissa tammikuussa 2022.

– Tilojen suunnittelua ja rakentamista ovat ohjanneet tiukkaan säädetyt puhtausstandardit sekä kestävä kehitys. Etenkin sisäilman laatuun on kiinnitetty erityistä huomiota jo rakennuksen suunnitteluvaiheessa, kerrottiin Espoon kristillisen koulun tiedotteessa.

Maalämpö ja aurinkopaneelit mahdollistavat uusiutuvien energiamuotojen hyödyntämisen. Espoon kristillinen koulu on toteuttanut rakennushankkeen vuokramallilla yhdessä Hoivatilat Oy:n kanssa.

Valotalo ilmakuvassa. Kuva: EKK:n arkisto

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.