Uusi ravintola- ja saunarakennus suunnitteilla Soukanrantaan

Havainnekuva Klobbenin Loistosta, jota suunnitellaan Soukanrantaan. Rakennuksen koko ja ulkoasu tarkentuvat suunnittelun edetessä. Kuva: Kassiopeia Finland Oy.

Soukanranta Espoon rantaraitilla saattaa saada näyttävän näköisen ravintola- ja saunarakennuksen.

Espoon kaupunginhallituksen elinkeino- ja kilpailukykyjaosto päätti marraskuun alussa varata Soukanrannasta alueen KF Restaurants Oy:lle tai sen perustaman yhtiön lukuun. Alue on varattu ravintola- ja saunahankkeen suunnittelua sekä toteuttamisedellytysten selvittämistä varten.

Aluevaraus on voimassa 30. marraskuuta 2022 saakka.

Jaosto totesi, että hankkeen suunnittelun yhteydessä tulee selvittää Espoon rantaraitin siirtämisen mahdollisuus.
Kaupunki haki kahvila- tai ravintolatoimijoita Rantaraitin varrella sijaitseviin kohteisiin Soukanrannassa, Toppelundissa ja Otsolahdessa ilmoittautumis- ja neuvottelumenettelyä käyttäen. Hakuaika oli 29.3.−10.6.2021.

Soukanrantaan ja Toppelundiin hakemuksia tuli yhteensä 14. Otsolahteen tuli kaksi hakemusta, mutta kaupungin mukaan ne eivät täyttäneet hakuehtoja.

Toppelundin rannassa sijaitsevan tontin varaamisen elinkeino- ja kilpailukykyjaosto päätti jättää pöydälle kokouksessaan 1. marraskuuta 2021.

Soukanrantaan on tarkoitus suunnitella Klobbenin Loisto -työnimellä esitetty kaksikerroksinen puuverhoiltu, ympärivuotisesti toimiva ravintola- ja saunarakennus.

Elinkeino- ja kilpailukykyjaoston hyväksymässä esityksessä on huomioitu yleiset uimarantapalvelut ja esteettömyys. Suunnitelmassa uimarannan yleiset vessat ja uimavalvojien tilat on sijoitettu rakennukseen.

Hankkeen vahvuutena pidettiin myös katolle suunniteltuja aurinkopaneeleita ja maalämmön käyttöä. Tontille kaavaillaan kolmea autopaikkaa ja isompaa määrää pyöräpaikkoja. Lisäksi autolla saapuvien asiakkaiden käytössä olisi uimarannan paikoitusalue. Hankkeesta vastaava espoolainen KF Restaurants ylläpitää myös Nokkalan Majakan rantaravintolaa.

Rantaraitti on Espoon merenrannan rantaviivaa seuraileva virkistys- ja ulkoilureitti. Rantaraitin pituus on lähes 40 kilometriä ja yltää Saunalahdesta Laajalahteen saakka.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.