Veteraanit saavat hammashoidon ilmaiseksi Vantaalla

Vantaan suun terveydenhuolto tarjoaa sotiemme veteraaneille ja lotille maksuttomasti kaikki perusterveydenhuollon piiriin kuuluvat suun terveydenhuollon palvelut.

– Haluamme helpottaa osaltamme sotiemme veteraanien arkea ja osoittaa kunnioituksemme veteraaniasiakkaitamme kohtaan, kertoo Joona Iso-Lotila, Vantaan suun terveydenhuollon liikelaitoksen toimitusjohtaja.

Veteraanien maksuttomaan suun terveydenhuoltoon sisältyvät tarkastukset, ehkäisevä hoito, proteeseihin liittyvä kliininen työ, hammastekniset työt ja käyntimaksut.

– Veteraaneilla hoidon tarve liittyy usein hammasteknisiin asioihin, kuten proteesien huoltoon ja korjaukseen. Nämäkin ovat nyt heille ilmaisia, Iso-Lotila sanoo.

Vantaan suun terveydenhuollon veteraanipalvelujen piiriin kuuluvat vantaalaiset, Suomessa asuvat, vuosien 1939-1945 sotiin osallistuneet rintamaveteraanit, joilla on rintamasotilastunnus, rintamapalvelutunnus tai rintamatunnus. Asiakasryhmään kuuluvat myös sotainvalidit sekä eräissä Suomen sotiin liittyneissä tehtävissä palvelleet henkilöt, kuten lotat.

Aiemmin vantaalaiset veteraanit ovat saaneet suun terveydenhuollon palveluita maksutta sosiaali- ja terveysministeriön määrittämien ohjeiden mukaan. Vantaan suun terveydenhuollon johtokunta laajensi veteraanien maksuttomia suun terveydenhuollon palveluita kokouksessaan 14.2.2018 kattamaan muun muassa hammastekniset kulut.

Sosiaali- ja terveyslautakunta vahvisti asian huhtikuun lopussa järjestetyssä kokouksessa.