Vantaan varhaiskasvatuksessa kokeillaan vegaaniruokavaliota

Kuvituskuva

Vantaan varhaiskasvatuksen asiakkaille tarjotaan mahdollisuutta osallistua vegaaniruokavaliokokeiluun, joka toteutetaan 5.11.– 31.12.2018. Varhaiskasvatukseen on tullut tänä syksynä muutamia vantaalaishuoltajien kysymyksiä vegaaniruokailumahdollisuudesta, ja nyt kokeilulla vastataan toiveeseen.

Kokeilu on tarkoitettu lapsille, joiden kotona perhe jo toteuttaa vegaaniruokavaliota. Vapaaehtoisen kokeilun aikana lapsi saa vegaaniruokaa päiväkodin aamupalalla, lounaalla ja välipalalla, ympärivuorokautisissa päiväkodeissa lisäksi päivällisellä ja iltapalalla.

Kokeilussa huomioidaan uudet varhaiskasvatuksen ruokailusuositukset, joihin sisältyy myös ohjeet vegaaniruokavaliosta. Pilotin jälkeen kokeilua arvioidaan muun muassa vegaaniruoan menekin ja kustannusten osalta sekä tehdään päätöksiä mahdollisesta jatkosta.

Vantaa pyytää kokeiluun mukaan haluavia perheitä ilmoittamaan osallistumisesta omaan päiväkotiin ja täyttämään erityisruokavaliolomakkeen viimeistään 9.10. Lokakuun puolivälissä kaupungilla on koottuna kokeiluun osallistujien määrä.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.