Klassikkosarjan taika kestää – Harry Potter hurmaa yhä sekä lapset että aikuiset

Jo 20-vuotisjuhlaa viettävä, kirjailija J. K. Rowlingin luoma kirjasarja Harry Potter hurmaa yhä sekä lapset että aikuiset. Äänikirjapalvelu BookBeatin tilastoinnin mukaan Harrysta, Hermionesta, Ronista ja velhokoulu Tylypahkasta kertova fantasiatarina on palvelun kuunnelluin kirjasarja.

Ensimmäinen Potter-suomennos, Harry Potter ja viisasten kivi (Tammi) ilmestyi Jaana Kapari-Jatan käännöksenä elokuun lopulla 1998. Seitsenosaiseksi kasvanut sarja nosti lastenkirjallisuuden ennen näkemättömään myyntiin ja suosioon vuosituhannen ensimmäisen vuosikymmenen aikana.

Nyt ensimmäiset Potter-kirjansa ahmineet sukupolvet ovat jo aikuisia, mutta sarjan suosio ei ota laantuakseen: J. K. Rowling on BookBeatin suosituin kirjailija ja Potter-kirjoja on kuunneltu yhteensä satoja tuhansia tunteja Vesa Vierikon lukemana.

Kaikki seitsemän Potter-teosta löytyvät kuukaudesta toiseen kahdenkymmenen kuunnelluimman kirjan listalta, ja yleensä vähintään kaksi yltää top10-listalle. Syyskuussa kymmenen kuunnelluimman kirjan joukossa olivat Harry Potter ja Feeniksin kilta sekä Harry Potter ja liekehtivä pikari.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.