Hukkaneliöiden karsiminen teki opiskelusta sujuvampaa Prinsessantiellä

Stadin ammattiopiston Prinsessantien toimipaikan tilat hohtavat uutuuttaan, kun kolmen vuoden täysremontti tuotti onnistuneen lopputuloksen.

Vaikka remontti tehtiin kokonaan vanhojen seinien sisällä, pystyy uudistettu oppilaitos kouluttamaan 1000 oppilasta aiemman 600 sijaan. Valoisuus, raikas sisäilma ja toimivat kalusteet parantavat työskentelyilmapiiriä.

– On hienoa, että meillä on nyt käytössä modernit työtilat ja työvälineet. Se tekee työskentelystä kaikin puolin sujuvampaa kuin ennen. Työelämässä on sitten helppoa käyttää yksinkertaisempia laitteita, kertoo kolmatta vuotta kokiksi opiskeleva Kiira Auvinen.

Täyssaneeraus maksoi 46 miljoonaa euroa. Sisärakenteet rakennettiin käytännössä uudestaan, mutta vanhaa hyödynnettiin siellä missä se oli järkevää. Sisustuksessa on hyödynnetty hyväkuntoisia vanhoja puukaappeja ja opetuskeittiöissä laitteita, joilla on käyttöikää jäljellä. Saneerauksen tuloksena syntyi tavanomaisten opetustilojen lisäksi muun muassa 13 opetuskeittiötä, kaksi leipomoa, konditoriakeittiöt, oppilaitoksen ruokalan keittiö sekä opetusravintola Kokin keittiö.

– Tilat ovat paljon järkevämmin käytössä. Onnistuimme hyvällä suunnittelulla karsimaan paljon hukkaneliöitä, Prinsessantien toimipaikasta vastaava koulutuspäällikkö Dan Koskinen sanoo.

Opetus jatkui rakennuksessa koko kolmevuotisen remontin ajan. Stadin ammattiopistossa voi kouluttautua muun muassa kokiksi, leipuri-kondiittoriksi, tarjoilijaksi, matkailu-, luonto- ja ympäristöalan osaajaksi tai puhdistusalan ammattilaiseksi.

Prinsessantien 17 000 neliömetrin kiinteistö on rakennettu vuonna 1978. Sen on suunnitellut arkkitehdit Timo ja Tuomo Suomalainen. Rakennus on suojelukohde.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.