Tikkurilan urheilupuisto saa kehittämissuunnitelman

Vantaan kaupunki laatii parhaillaan suuntaviivoja Tikkurilan urheilupuiston kehittämiseksi tulevina vuosina ja vuosikymmeninä.

Tavoitteena on laatia Tikkurilan urheilupuiston yleissuunnitelma, eli kehittämisvisio 2050. Siinä tullaan esittämään urheilupuiston tulevaisuuden tavoitteita noin vuoteen 2050 asti, Vantaan kaupunki tiedotti.

Yleissuunnitelman luonnos valmistunut, ja se etenee Vantaan kaupunkisuunnittelulautakunnan käsittelyyn toukokuun 2021 lopussa.

Valmistuttuaan yleissuunnitelma määrittää suuntaviivoja asemakaavoitukseen, jatkosuunnitteluun ja vaiheittain tapahtuvaan toteuttamiseen.

Lähivuosina Tikkurilan urheilupuistossa on tarkoitus muun muassa parantaa jalkapallon pelaamisen olosuhteita rakentamalla uusia kenttiä ja jalkapallohalli sekä uusimalla katsomotilat. Alueelle tullaan jo kevään ja kesän 2021 aikana rakentamaan paviljonkikoulu lähialueen koulujen tulevien remonttien aikaiseksi väistötilaksi.

Pitkän tähtäimen tavoitteena on korvata urheilutalon ja jäähallin vanhat rakennukset uusilla. Puiston keskiosaan on tarkoitus varata tilaa puistomaiselle lähiliikunta-alueelle. Nykyisen Tikkurilan uimahallin eteläpuolelle on suunnitteilla puistomainen oleskelu- ja auringonottoalue, niin sanottu kesäkeidas. Maauimalaa Tikkurilan urheilupuistoon ei edelleenkään ole tulossa.